Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
To bi bilo nevjerojatno

Slijedi li nova farsa na SP-u u rukometu? ''Nema problema, poslat ćemo ih kući, njih nitko ne voli''

U skupini 2 Svjetskog prvenstva Danska ima osam bodova uoči posljednjeg kola, ali još uvijek nije sigurna za polufinale te bi u zadnjem kolu mogli gledati novu farsu na Svjetskom rukometnom prvenstvu.

Danska - Norveška (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U zadnjem kolu skupine 2 Svjetskog rukometnog prvenstva 2019 sastaju se Danska i Švedska, dok Norvežani igraju ranije protiv Mađarske te će morati čekati završetak utakmice Danske i Švedske kako bi znali jesu li u polufinalu.

Kako Norveška može ispasti? Naime, Norvežani čak i pobjedom protiv Mađarske mogu ostati bez polufinala. Danska je ranije pobijedila Norvešku 30:26, dok su Norvežani svladali Švedsku 30:27. U slučaju pobjede Švedske protiv Danske, zatvorit će se krug s ove tri reprezentacije i odlučivat će gol-razlika.

Danska i Švedska mogu proći zajedno ako Švedska pobijedi s dva gola razlike (u utakmici u kojoj Švedska zabije najmanje 30 golova), s tri gola razlike, s četiri gola razlike i s pet golova razlike (ako Danska zabije najmanje 27 golova).

"Nema problema. Poslat ćemo Norvežane kući. Njih nitko ne voli. Norveška kući, Norveška kući", sarkastično je odgovorio uoči posljednje kola na priče o namještanju danski rukometaš Henrik Mollgaard.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider