U petak u skupini B Svjetskog prvenstva u rukometu 2019 u Olimpijskoj dvorani u Münchenu igraju Hrvatska i Island, a potom Kaubojima slijede dvoboji s Japanom, Makedonijom, Bahreinom i Španjolskom.

"Nezgodan protivnik, a tek je početak turnira. Islanđani su ostali bez lijevog braniča Sigurdssona, koji je jedan od njihovih najboljih ii najiskusnijih grača i to je dosta veliki hendikep za njih. Palmarsson je njihov glavni igrač i sigurno će nam zadavati probleme, a moramo obratiti pozornost i na njihove kontre i polukontre zbog kojih ćemo se morati brzo vraćati u obranu", kazao je Cindrić, igrač poljskog Kielcea, od kojeg se na ovom prvenstvu jako puno očekuje.

Hrvatska je uoči prvenstva u prijateljskim dvobojima u Poreču pobijedila Crnu Goru i Italiju, ali je u obje utakmice imala loš ulazak u susret.

"Prijateljske utakmice su iza nas, ali sada nas čekaju potpuno drugačije utakmice. Nije nas izbornik upozoravao na te slabe početke protiv Crne Gore i Italije, mislim da smo mi dovoljno iskusni da to ispravimo. Postoji dobra energija u ekipi i jedva čekamo da počne", zaključio je Cindrić, koji je pozvao sve navijače da im pomognu.

"Dosta Hrvata živi u Münchenu i već je bilo dosta upita za karte. Trebat će nam pomoć s tribina".

Anketa

Kakav rezultat predviđate Hrvatskoj na SP u rukometu?

  • glasova
  • glasova
  • glasova
  • glasova

Pogledaj sve ankete

Raspored utakmica Hrvatske:

Petak u 18:00: Island - HRVATSKA

Nedjelja u 16:30 HRVATSKA - Japan

Ponedjeljak u 18:00: HRVATSKA - Makedonija

Srijeda u 18:00: HRVATSKA - Bahrein

Četvrtak u 20:30: Španjolska - HRVATSKA

Červar objavio konačni popis za Svjetsko rukometno prvenstvo: Petorica debitanata!