Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Dobili smo tim"

Červarov završni dojam: "Ne žalim ni zbog čega, mi smo svoj cilj ostvarili"

Izbornik Lino Červar dao je svoj osvrt na Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. nakon poraza od Švedske u utakmici za peto mjesto.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utakmici za peto mjesto Hrvatska je izgubila od Švedske i završila kao šest na Svjetskom rukometnom prvenstvu.

Poslije dvoboja izbornik Lino Červar osvrnuo se na taj poraz od Šveđana, ali i cjelokupni nastup Kauboja na ovoj svjetskoj smotri.

Izborniče, što se dogodilo u ovoj zadnjoj utakmici?

"Nije ništa posebno, nismo imali dovoljnu koncentraciju, napravili smo na početku nekoliko tehničkih grešaka koje su rezultirale njihovim vodstvom. Bili smo malo i umorni, kao što ste vidjeli nije igrao Duvnjak, a Horvat je igrao ozlijeđen. Izgubili smo koncentraciju, obrana 5-1 nije funkcionirala, bilo je puno pogrešaka, a nismo iskoristili nekoliko prilika", izjavio je Červar za RTL.

Kako komentirate šesto mjesto Hrvatske na rukometnom SP-u?

Ukupno glasova:

"Ne mogu reći igračima ništa na osnovu ovog poraza, mi smo ostvarili cilj po koji smo došli ovdje. Uz sve probleme koje smo imali s ozljedama, nije nam bilo lako i eto, došao je kraj, vraćamo se kući. Osigurali smo nastup u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a protiv Švedske smo dali više prigode igračima poput Bećirija i Jotića. Švedska je imala više koncentracije i širu klupu."

Žalite li za ičim?

"Ničim. Igrali smo bolje nego na Europskom prvenstvu koje se prošle godine igralo u Hrvatskoj. Dobili smo jedan tim, igrači ginu jedan za drugoga, i bit ćemo još jači. Pokazali smo mentalnu snagu i u onim trenucima kad se mislilo da ćemo odustati. Pobijedili smo i svjetskog i europskog prvaka i dečki zaslužuju čestitke kad se sve rezimira. Zadovoljan sam, obrana je izvukla glavni dio tereta iako protiv Šveđana nismo bili na nivou."

Što moramo pronaći za nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo?

"Ne bi nam škodio lijevi vanjski, pucač koji u određenim trenucima može otvoriti protivničku obranu. Nećemo stati na tome, pokušat ćemo i to riješiti. U svakom slučaju, mislim da imamo razloga za dobre rezultate, a mislim da će ova ekipa u nadolazećim prvenstvima dati još i više."

Kako komentirate šesto mjesto Hrvatske na rukometnom SP-u?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider