Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Moramo biti oprezni"

Červar nije sasvim zadovoljan: "Imamo još dosta prostora za napredak"

Izbornik Kauboja prokomentirao je drugi trijumf na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2019.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Čestitam igračima, rastrčali smo se, odigrali dobro. Rotirao sam sve igrače, a od napora sam sačuvao Cindrića. Zadovoljan sam zato što je bila kolektivna igra, bilo je dobrih trenutaka, a i publika nas je podržala. Imamo četiri boda, ali moramo biti oprezni, znamo da nam je najvažniji zadatak ići na Olimpijske igre 2020. godine", prokomentirao je Lino Červar pobjedu Hrvatske nad Japanom.

Kauboji su na maksimalna četiri boda, ali Červar upozorava:

"Nije riješeno ništa u našoj grupi, ne smijemo se zadovoljiti sa četiri boda. Moramo držati ovaj ritam, izvući još više iz sebe. Ima tu prostora za ispravak tako da ne smijemo nikako podleći nekom zadovoljstvu. Napravili smo veliku prednost, pa se malo opustili protiv Japana, ali na velikim utakmicama nema opuštanja."

"Moramo imati manje od 10 izgubljenih lopti"

Červar je u izjavi za RTL rekao što ga je posebno zabrinulo:

"Brine me 18 izgubljenih lopti, ako idete na kvalitetan plasman onda to moramo reducirati, smanjiti na ispod 10. Sve preko toga nije dobro. Grešaka ima, ali i prostora za još bolje igrati."

Slijedi okršaj s Makedonijom, s početkom u ponedjeljak u 18:00, u sklopu trećeg kola skupine B Svjetskog rukometnog prvenstva 2019.

"Makedonce jako dobro poznajem, sve te igrače sam ja trenirao, oni se žele dokazati i nas pobijediti. Igraju pametno, neće nam biti nimalo lako. Bio sam izbornikom Makedonije na prvenstvu u Francuskoj i uvijek govorim da je to moja druga domovina. Sutra igramo protiv teškog protivnika koji će nas jako htjeti pobijediti, te igrače jako dobro znam i zadnjih godina su napravili veliki napredak, imaju egendu Lazarova, Manaskova, Stoilova. A rukomet je u Makedoniji najpopularniji sport, ispred nogometa. Moramo biti oprezni i odigrati puno bolje nego danas, a i protiv Island. Utakmica će biti sigurno zanimljiva, ali neće to biti neka presudna utakmica jer je prvenstvo dugo, a tek smo na drugoj utakmici", najavio je Červar.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider