Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Dečki zaslužuju sve pohvale"

Červar nahvalio igrače i odgovorio kritičarima: Otkrio zašto Cindrić nije igrao

Lino Červar nije štedio na komplimentima za svoju momčad nakon pobjede na Makedonijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska slavi veliku pobjedu - u trećem kolu skupine B Kauboji su bili uvjerljivi protiv Makedonije. Ovom pobjedom Hrvatska je osigurala drugi krug Svjetskog rukometnog prvenstva 2019.

Lino Červar bio je izbornik Makedonije i jako dobro ih poznaje. ''Njegovi'' Makedonci nisu mogli protiv Hrvatske.

''Nisu zahvaljujući igračima koji su jako dobro igrali. To je važna pobjeda jer prenosimo dva boda, ali i pored te pobjede opet se moramo boriti za još dva boda sa Španjolskom. Moramo biti skromni, spremit se i pored ovakve publike tražiti pobjedu. Taktički smo bili dobri, obrana je dobro funkcionirala, napad je bio lucidan, držali smo utakmicu pod kontrolom'', rekao je Červar nakon utakmice za RTL.

Kiril Lazarov i ostali Makedonci bili su zaustavljeni.

''Mi smo bili uspješniji u 7 na 6, postavili smo dobro igru, analizirali smo ih jako dobro. Dečki zaslužuju sve pohvale, od kapetana Duvnjaka do najmlađeg Vide.''

"Ima onih koji nas kritiziraju..."

Hrvatska je pokazala raznovrsnost u napadu, golovi su padali sa svih strana, a čak je i vratar Šego uspio zabiti.

''Tim je najbolji igrač, uživamo u timskoj igri. Ljudi bi od nas svašta htjeli, ima i onih koji nas kritiziraju, ali mi idemo svojim putem. Napravit ćemo što možemo, to su zdravi dečki koji daju sve od sebe pa čak i ako nekad lošije odigraju, mislim da smo na dobrom putu. Ponos i čast nam je igrati za reprezentaciju.''

Kako vam se sviđa Hrvatska nakon prva tri kola SP-a u rukometu?

Ukupno glasova:

Igor Karačić je dobio puno minuta i odigrao dobru utakmicu, dok je Luka Cindrić dobio još jedan dan odmora nakon što nije igrao ni protiv Japana. Osjetio je zatezanje u zadnjoj ložui desne noge te neće igrati ni protiv Bahreina.

"Cindrić nije igrao jer nismo htjeli ništa riskirati, čuvamo ga za Španjolsku. Nije bilo potrebe za njegovim ulaskom jer je ekipa večeras stvarno bila kompaktna i čvsta".

Osvrnuo se i na potencijal ove generacije.

''Ja sam realan, ne želim lagati ljudima, nije to ona generacija koju smo imali. Želimo vratiti kult reprezentacije, jedini smo na svijetu zadržali kontinuitet, uvijek smo pri vrhu. To je veliki rezultat za tako malu državu s lošom infrastrukturom'', zaključio je Červar.

Makedonski izbornik Raul Gonzales pohvalio je Hrvatsku, a pogotovu vratara Šegu.

"Šego je bio sjajan, zbog njega smo loše počeli i ušli u zaostatak. Pokušavali smo se vratiti u igru u drugom dijelu sa svim mogućim opcijama, ali dalje od tri gola minusa nije išlo. Hrvatska je večeras bila prejaka za nas".

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider