Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ne smijemo izgubiti

Brazil pobijedio Island i malo nas prestrašio prije utakmice s Francuzima

Brazilci su skinuli još jedan skalp koji bi im mogao donijeti i nastup na Olimpijskim igrama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brazil je prvom susretu posljednjeg dana drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. došao do još jedne vrijedne pobjede. Nakon slavlja protiv Hrvatske te visokog poraza od Španjolaca dan kasnije, slavili su Brazilci protiv Islanda 32:29 te se tako izjednačili s našom reprezentacijom po broju bodova.

Za Hrvatsku bi se ova pobjeda Brazila mogla biti skupa, baš kao i naš poraz protiv njih, ukoliko Kauboji izgube od Francuske, a Njemačka od Španjolske. Obje utakmice igraju se od 20:30.

Naime, to je jedini scenarij u kojem bi Hrvatska, zbog lošijeg međusobnog omjera protiv Brazila, završila kao peta u skupini. Četvrta pozicija je posljednja koja vodi u razigravanje za najmanje sedmo mjesto.

Podsjetimo, prvih sedam za Svjetskog prvenstva osigurat će kvalifikacije za Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju. Izravan plasman osigurat će i osvajač Eura sljedeće godine.

No pričekajmo večerašnje susrete. Hrvatska mora uzeti makar remi protiv Francuske, u suprotnom moramo navijati za Nijemce protiv Španjolaca kojima je pak dovoljan remi da preskoče Hrvatsku i izbjegnu krug s nama i Brazilom.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider