Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ma neće valjda...

Hrvatska se mora lavovski boriti protiv Francuza: Poraz bi mogao donijeti puno veći debakl

Hrvatska je izgubila od Njemačke u drugom krugu Svjetskog rukometnog prvenstva 2019.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija porazom od Njemačke ostala je bez šanse za plasman u polufinale Svjetskog rukometnog prvenstva 2019.

Poraz od suorganizatora Svjetskog prvenstva, osim što je zatvorio vrata polufinala, ostavlja Kauboje u neizvjesnosti glede Olimpijskih igara ako ne uzmu makar remi protiv Francuza.

Naime, u raspletu koji se sad više i ne čini tako nerealnim, izabranici Line Červara mogli bi ostati i bez plasmana na Olimpijske igre u Tokiju iduće godine.

Kako bi osigurali mjesto na jednom od kvalifikacijskih turnira na Olimpijske igre, Kaubojima je potrebno da budu među četiri reprezentacije u skupini I drugog kruga. Svjetski će prvak izravno na Olimpijske igre, dok će reprezentacije poredane od drugog do sedmog mjesta ići na kvalifikacijske turnire za Tokio. Budući da na Igre izravno ide i onaj tko osvoji Europsko prvenstvo 2020. godine, vrlo je izvjesno da će i osmo mjesto s ovog Svjetskog prvenstva voditi u olimpijske kvalifikacije.

Jesu li Hrvatsku izbacili suci?

Ukupno glasova:

A na putu do tog ostvarenja i barem četvrtog mjesta u ovoj skupini prijete nam Španjolska i Brazil.

Crni scenarij bio bi da u srijedu Brazil pobijedi Island, zatim Francuska pobijedi Hrvatsku i onda u posljednjoj utakmici dana u Lanxess Areni nezainteresirana Njemačka izgubi od Španjolske.

Nadamo se da se to ipak neće dogoditi, odnosno da će Kauboji završiti među prve četiri reprezentacije u skupini. Bila bi prava sportska tragedija da nakon onako fenomenalno odigranog prvog kruga i pet pobjeda u pet utakmica Olimpijske igre gledamo pred TV ekranima...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider