Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ozljedila im se trojica igrača

Duvnjakov trener "poludio" pa poručio: "Nadam se da ga ne namjeravaju "krpati" za nastavak!

Ozljeda Domagoja Duvnjaka najteže je pala hrvatskim navijačima, a najviše je razbjesnila njegovog trenera u Kielu, koji od početka zagovara njegovo neigranje na Euru.

Alfred Gislason (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mnogi su bili skeptični po pitanju nastupa Domagoja Duvanjaka na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj, nedugo nakon što je prošao rehabilitaciju operiranog koljena i vratio se utakmicama. Najveći protivnik njegovom nastupu bio je Kielov trener, ujedno i Duvnjakov trener, Alfred Gislason, koji je još uoči prvenstva poručio.

"Bilo bi najpametnije za sve da Domagoj ne igra. Za njegovo su stanje krivi Hrvatski rukometni savez i treneri koji nisu imali obzira. Užasno sam zabrninut kako će Domagoj podnijeti Europsko prvenstvo. Tamo nitko neće brinuti o njegovu zdravlju, već samo o njegovoj želji da igra", poručio je krajem prošle i početkom ove godine Gislason.

Duvnjak je napravio sve da se oporavi na vrijeme kako bi zaigrao u Hrvatskoj. U tome je i uspio, ali nedovoljno dobro. Njegova druga noga, točnije list desne noge, nije izdržao gotovo 40 minuta utakmice protiv Srbije. Nastala je ruptura zbog čega je otpao za barem prvi krug prvenstva, a mnogi vjeruju i do kraja Eura. Tu vijest islandski trener Kiela nije dobro prihvatio.

"Netko nije shvatio da Duvnjak nije dovoljno spreman. Nadam se da se Hrvati ne trude pokrpati ga za drugi krug turnira, jer ako to rade, onda će ponovno Kiel ispasti najveći gubitnik", rekao je njemačkim medijima Gislason, a nadovezao se i sportski direktor kluba.

"To se tako ne radi. Ništa mi od toga nije jasno, niti mi se sviđa".

Kiel je u dosadašnjem dijelu Eura, koji je stigao tek do 2. kola prvog kruga natjecanja, ostao bez trojice igrača zbog ozljeda! Duvnjak je prvi stradao, a nakon njega i Marko Vujin, te Andreas Wolff.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider