Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Utakmica života u Splitu"

Šveđani odradili posao i otkrili Červaru dva recepta za rušenje Francuza

Švedski rukometaši ostvarili su, uoči posljednjeg kola drugog kruga Europskog prvenstva, ono što se od njih i očekivalo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poput Francuske, i Švedska je svoju ulogu favorita ovog ponedjeljka u Areni Zagreb opravdala s trijumfom od devet razlike. Bili su bolji od Bjelorusa, odveli utakmicu na svoj mlin dovoljno rano da je izbornik Kristjan Andersson mogao dati prigodu i igračima koji inače imaju manju minutažu.

Jedan od takvih bio je i Hampus Wanne, lijevo krilo iz Flensburga koji je zabio četiri gola.

"Trčali smo puno, jako puno, a vratar nam je davao dodatni poticaj svaki put kad bi se oni približili. Sad nas čeka Norveška koja je lani igrala finale Svjetskog prvenstva, definitivno će biti zanimljivo", izjavio je Wanne najavivši utakmicu Hrvatska - Francuska.

"Napeta utakmica, Hrvatska igra vrlo dobro, ali Francuska ne radi pogreške, oni su kao roboti. Ako publika ponese Hrvatsku, koja je realno odlična reprezentacija, svašta se može dogoditi. Mi jesmo imali u Splitu u nekim trenucima i osam-devet golova prednosti protiv Hrvatske, ali to je bila najbolja utakmica naših života, u kojoj nam se sve poklopilo, i zato je ispalo da smo razbili Hrvatsku."

Wanneov recept za hrvatsku pobjedu glasi:

"Luka Cindrić mora biti na svojoj top razini, a kao momčad morate smanjiti broj izgubljenih lopti na minimum."

Švedski kapetan Niklas Ekberg igrao je 26 minuta.

"Ovo je iza nas, idemo dalje. Moramo prvo odraditi ono što se od nas očekuje, da pobijedimo Norvešku, a onda ćemo sjesti i pogledati utakmicu Hrvatska - Francuska. Nije sve u našim rukama, vidjet ćemo. Bit će to velika bitka, dva giganta jedan protiv drugog. Hrvatska ima prednost domaćeg terena, ali Francuska je fantastična, bila je u ovakvim situacijama dosta puta i ima pregršt iskustva. Zanimljiva utakmica u svakom slučaju."

Ekberg tvrdi da u švedskoj reprezentaciji nema umora, da mu je teško procijeniti je li Francuska bolja od Hrvatske na ovom turniru, a njegov kolega Johan Jakobsson slično rezonira:

"Moramo napraviti sve što je u našoj moći da pobijedimo Norvešku, a onda bih rekao da je Hrvatska favorit. Francuska se ne može sasvim opustiti jer ako izgubi s previše razlike onda će oni biti ti koji će ispasti u tom našem zatvorenom krugu s reprezentacija s po osam bodova. Naravno, sve to uz uvjet da mi ranije svladamo Norvešku. I hoćemo, bit će jedan razlike za nas, haha."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider