Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Vođa, motor i glavni as

Norveški Balić prijeti Hrvatskoj: "Ne odustajemo, čeka nas rukometni rat"

Oko njega se sve vrti u reprezentaciji Norveške, on je najbolji igrač i glavna zvijezda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igračem utakmice Srbija - Norveška proglašen je Kristian Bjornsen (norveško desno krilo, postigao osam golova i trenutno je s njih ukupno 29 prvi strijelac Europskog rukometnog prvenstva), a jednaki obol pobjedi Skandinavaca dao je i Sander Sagosen.

Fenomenalni srednji vanjski norveške reprezentacije i PSG-a je, pored osam zgoditaka, razigravao svoje suigrače i odradio dobar posao u obrani.

"Srbija je dobra reprezentacija, naročito u napadačkom dijelu. Igraju možda malo sporo, ali kad se ubrzaju onda su nezgodni. Ipak, kad smo mi sredili obranu u drugom poluvremenu, onda smo s laganim golovima prelomili utakmicu", izjavio je nakon norveške pobjede Sagosen.

On je tri godine zaredom proglašavan najboljim mladim rukometašem svijeta, a uvršten je u Dream Team i na lanjskom Svjetskom prvenstvu u Francuskoj i na proteklom Europskom prvenstvu, u Poljskoj 2016. Njegovom pojavom Norveška je dobila vođu i igrača oko kojeg će pokušati izgraditi reprezentaciju za sam svjetski vrh. Uostalom, to već i rade.

Sagosen je, slobodno možemo reći, norveški Ivano Balić. Ne uspoređujemo ga pritom s našim čarobnjakom, o tome ćemo moći pričati jednog dana kad Sagosen završi karijeru, već želimo istaknuti kakav status u reprezentaciji i među fanovima rukometa u Norveškoj Sagosen ima.

"Hrvatska - Norveška će biti čudesna utakmica"

Evo što kaže o utakmici Hrvatska - Norveška:

"Bit će to čudesno, puna dvorana, u punoj snazi i mi i oni, pravi rukometni "rat". Veselim se tome, mi još uvijek nismo odustali od polufinala, nije ni Hrvatska", najavljuje sjajni Norvežanin:

"Mislim da nas čeka neizvjesna bitka do samog kraja, radi se o dvije fantastične reprezentacije, a Hrvatska k tome igra i pred svojom publikom. Mislim da možemo odigrati dobro, ako nam obrana bude na nivou možemo pobijediti Hrvatsku."

Koliko će Hrvatskoj biti hendikep neigranje Domagoja Duvnjaka?

"Sigurno da hoće, on je hrvatski lider već godinama, ali koliko sam uspio vidjeti Cindrić i Karačić su ga dobro zamijenili. Gledao sam samo završni dio utakmice Hrvatska - Švedska, očito je da su Šveđani imali perfektan dan, a Hrvatima ništa nije uspijevalo", poručio je za kraj.

Lino Červar je na press konferenciji rekao kako ima spremne i neke druge varijante za ono što čeka Hrvatsku. Vidjet ćemo je li među njima i neka specijalnost za zaustavljanje Sagosena... Trebat će nam takvo što, definitivno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider