Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Dobili" dva lijeva vanjska

Obrana koja može uništiti sve: Hrvatski uragan pomeo i Islanđane

Hrvatski rukometaši upisali su, ponovno uz odličnu igru, i drugu pobjedu na Europskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije bilo toliko rezultatski uvjerljivo kao protiv Srbije, ali i ovih +7 protiv Islanda dovoljno je da Hrvatska još jednom pošalje poruku kako je jaka i moćna čak i bez Domagoja Duvnjaka.

Umjesto njega je Lino Červar krenuo s Igorom Karačićem na lijevom vanjskom koji je u tandemu s Lukom Cindrićem odlično dirigirao igrom naše reprezentacije. Kad bi ih Islanđani nekako i uspjeli zatvoriti, njih dvojica bi redovito pronalazili rješenja za krila ili desnog vanjskog, poziciju na kojoj je Červar koristio svu trojicu igrača (Stepančić, Kopljar, Buntić).

Granitna obrana s kojom će posla imati i jači od Islanda

Poslije 20-ak minuta pomislili smo, nakon serije 5:1 za vodstvo 12:9, da bi se mogao ponoviti scenarij kao protiv Srbije, kada je naša reprezentacija u finišu poluvremena napravila ključnu seriju i prelomila utakmicu. U završnici prvog dijela Island ipak hvata priključak da bi u nastavku "nestao" s parketa.

Zabili su u prvom napadu i onda ostali bez gola skoro 10 minuta u periodu kada su na scenu stupili hrvatski komandosi u obrani, Gojun i društvo. Kao o zid darali su Islanđani, a još kad se razbranio i Ivan Stevanović bilo je samo pitanje s koliko će razlike završiti. S ovakvim preuzimanjem i nadopunjavanjem u obrani, uz raspoloženog vratara, i jače će reprezentacije muku mučiti protiv naše.

Dobili bombardera Mamića

Červar je konačno dao šansu i Marku Mamiću u napadu (protiv Srbije je odradio rolu u obrani), a on je svojim neobranjivim skok-šutevima dokazao da se na njega može i mora računati kao na ozbiljnu opciju za lijevog vanjskog.

Bila je ovo, nama barem, još ljepša večer nego u petak jer, srećom, nije bilo ničeg sličnog onome što se dogodilo Domagoju Duvnjaku. Na nivou su bili svi, od igrača preko navijača do izbornika Červara.

Osim Duvnjakove ozljede, zasad sve ide po planu. Hrvatska je i matematički osigurala plasman u drugi krug, a u utorak nas čeka Švedska u utakmici ogromnog uloga: prijenosa dva boda u drugi krug. Švedska je u Split stigla kao reprezentacija od koje se očekivalo da pruži najozbiljniji otpor Kaubojima, ali nakon onog iznenađujućeg poraza od Islanda sad su u poziciji da se moraju vaditi na Hrvatskoj u Spaladium Areni.

A znamo kako je to završavalo za sve reprezentacije i prije devet godina na SP-u i na svim drugim utakmicama koje je Hrvatska igrala u Splitu...

Tko vas je zasad najviše oduševio od hrvatskih rukometaša na Euru?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider