Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bodovno se izjednačili

Norveška pobijedila Bjelorusiju i napravila veliki korak prema drugom krugu

Reprezentacija Norveške stigla je do prve pobjede na Europskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon tijesnog poraza od Francuske u dramatičnoj prvoj utakmici, rukometaši Norveške stigli su do prve pobjede na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj. U Poreču su s 33:28 bili bolji od Bjelorusije.

Norveška je gotovo cijelu utakmicu kontrolirala rezultat, a Bjelorusija je vodila u dva navrata na samom početku utakmice (5:4 i 6:5). Norvežani su vratili kontrolu nad utakmicom i na odmor otišli s tri gola prednosti; u drugom je poluvremenu prednost rasla sve do najvećih šest golova razlike. 

Sander Sagosen, Kristian Bjornsen i Magnus Gullerud su zabili po šest golova za Norvešku. Artsem Karalek je zabio pet golova za Bjelorusiju.

Norveška je sada druga na tablici skupine B, dok je Bjelorusija pala na treće mjesto. Bjeloruse u zadnjem kolu čeka susret s Francuskom, dok će Norveška igrati protiv autsajdera Austrije.

Francuska je stigla i do druge pobjede u skupini B nakon drame u prvom kolu koja joj je pripala u susretu protiv Norveške. Francuzi su se rezultatom 33:26 lako obračunali protiv Austrije. U skupini A Hrvatska je pobijedila Island, a Švedska Srbiju.

TABLICE I REZULTATI SVIH UTAKMICA

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider