Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Makedonci prvi u skupini

Nova velika drama u Areni: Makedonija promašila šut za pobjedu pa se spasila poraza

U susretu posljednjeg kola C skupine Europskog prvenstva u srijedu su u Zagrebu rukometaši Njemačke i Makedonije odigrali 25-25 (12-11), i tako su Makedonci osvojili prvo mjesto u skupini te u drugi krug prenose tri boda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Favorizirani Nijemci su ostali na drugom mjestu. Makedonci su odlično krenuli, te su nakon 13 i pol minuta vodili 6-3. No, onda su branitelji naslova europskog prvaka u šest i pol minuta, zahvaljujući Wienceku i Weinholdu, napravili seriju 7-1 i poveli 10-7. Makedonski rukometaši su se izvukli iz "crne rupe" i na poluvrijeme su otišli sa golom minusa (11-12).

U razdoblju između 38. i 42. minute Makedonija je odmakla na tri pogotka razlike (19-16), ali Nijemci su vratili utakmicu u egal. Ipak, 12 sekundi prije kraja susreta makedonski pivot Stoilov imao je zicera, ali je njegov udarac obranio Silvio Heinevetter i tako je spasio Njemačku od poraza.

Kod Makedonije Filip Taleski zabio je 6, a Dejan Manaskov i Kiro Lazarov po 5 golova. Njemačku je predvodio Steffen Weinhold sa 8 pogodaka, a Uwe Gensheimer dodao je 5.

Treba napomenuti da je Slovenija uoči zadnjeg kola zaprijetila napuštanjem EP-a nakon što je, po njezinom mišljenju, grubo oštećena u svoja prva dva nastupa na EP, u 24-25 porazu od Makedonije, a posebice u 25-25 remiju protiv Njemačke.

Međutim, Slovenski rukometni savez je odlučio kako će njihova reprezentacija nastaviti s natjecanjem, jer bi u slučaju demonstrativnog napuštanja EP-a posljedice bile preteške, odnosno EHF bi vjerojatno na neko vrijeme zabranio svim slovenskim reprezentacijama sudjelovanje u svim natjecanjima koje se organiziraju pod okriljem EHF-a.

Nakon što su u 2. kolu napravili podvig i svladali olimpijske prvake Dance, rukometaši Češke su prolazak u drugi krug potvrdili u srijedu pobjedom protiv Mađarske 33-27 (15-11) u susretu posljednjeg kola D skupine Europskog prvenstva, i tako će Češka u drugi krug prenijeti dva boda.

Na polovici prvog poluvremena bilo je 8-8, ali onda su Česi ubacili u višu brzinu i na odmor su otišli sa vodstvom 15-11, a briljirao je Ondrej Zdrahala sa šest golova.

Česi nisu posustali niti u drugom poluvremenu i u 38.minuti imaju šest golova prednosti (19-13). Mađari su pokušavali sve, ali najviše što su uspjeli je doći na dva pogotka minusa (25-27) sedam minuta prije kraja susreta.

Kao i protiv Danske opet je nabolji strijelac Češke bio Ondrej Zdrahala sa 14 golova, dok je kod Mađara najbolji bio Mate Lekai sa 9.

Rezultati by SofaScore

 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider