Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"nju ne možeš kupiti..."

Kome je Červar poslao poruku? "Sve reprezentacije bi trebale igrati u Splitu, tu smo doma"

Izbornik hrvatskih rukometaša Lino Červar zablistao je na konferenciji za novinare u Splitu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik rukometne reprezentacije Lino Červar bio je vrlo zadovoljan igrom svoje momčadi, koja je pobijedila Island 29:22 u drugoj utakmici skupine A Europskog prvenstva. Osim što je bio zadovoljan igrom, Červar je bio oduševljen navijačima u Splitu. Za njih je imao posebne riječi hvale...

"Upravo je fantastično kako su nas Splićani primili. Sada osjećamo da smo u ovom gradu voljeni poput Hajduka", kazao je nakon pobjede nad Islandom izbornik hrvatskih rukometaša, te nastavio u istom tonu.

"Ovo je bila jako teška utakmica za nas, jer smo emotivno bili ispražnjeni zbog izostanka Domagoja Duvnjaka što se jako osjetilo u prvom dijelu. No, ja stalno govorim da smo mi tim, a ovi navijači su nas opet nosili do pobjede. Mi smo jedina loptačka nacionalna selekcija koja igra u Splitu i tako će i ostati jer smo tu doma. Sve reprezentacije bi trebale igrati u Splitu, jer reprezentaciju ne možeš kupit kao neki klub", izjavio je Červar pa pohvalio sve igrače.

"Jako sam ponosan na momke, a pogotovo mi je drago zbog Buntića i Mamića. Mamić je bio bez samopouzdanja, a vidjeli ste kako je zabio kad je trebalo. Buntić je upao umjesto Duvnjaka, i svi su govorili što će nam još treći desni vanjski, ali ja sam imao viziju kako igrati bez Duvnjaka. I ona se pokazala ispravnom večeras. U sportu moraš riskirati", kazao je Červar koji je pohvalio islanđane.

"Island je odigrao sjajno prvo poluvrijeme, ali je Hrvatska u drugom dijelu, pogotovu na početku, bila fenomenalna. U napadu smo igrali "sedam na šest", obrana je bila neprobojna, a ono što je prošlo obranio je Stevanović, koji je točno znao što treba raditi. A u prvom dijeli smo imali Cindrića, skromnog dečka s dva srca koji je dokaz da u sportu nije bitno odakle si i koliko si visok, već što si u stanju pružiti na terenu. A Luka će biti još bolji, vidjet ćete", kazao je Červar, koji je nakraju dodao.

"Nažalost, ovo je tek druga stepenica prema cilju, čeka nas još puno stepenica".

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider