Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
nije poznat razlog

Červar još jednom iznenadio: Alilović se seli na tribinu, a na teren se spušta Pešić!

Lino Červar iznenadio je još jednom izmjenom uoči utakmice protiv Švedske u utorak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Lino Červar se nakon treninga u ponedjeljak navečer odlučio za drugu zamjenu u momčadi na Europskom prvenstvu, za utakmicu 3. kola skupine A protiv Švedske u utorak odlučio je umjesto Mirka Alilovića u sastav uvrstiti trećeg vratara Ivana Pešića.

Nakon prve utakmice protiv Srbije Červar je umjesto ozlijeđenog Domagoja Duvnjaka u sastav uveo Denisa Buntića.

Nakon dva odigrana kola Hrvatska ima maksimalna četiri boda, Švedska je druga s dva, koliko ima i treći Island, dok je Srbija na dnu bez bodova.

Za savršeni rezultatski hat-trick našoj reprezentaciji treba još taj trijumf nad Šveđanima kako bi ovu lijepu splitsku epizodu zaokružila na najbolji mogući način. Cjelokupni štimung malo je pokvarila ozljeda Domagoja Duvnjaka, ali svi se nadamo da će se on vratiti tijekom drugog kruga u Areni Zagreb gdje će Kauboji igrati protiv Francuske, Norveške i Bjelorusije.

S Duvnjakom ili bez njega, nije svejedno koliko će Hrvatska bodova prenijeti u drugi krug i zbog toga je ova utakmica sa Švedskom strašno važna.

Ako Kauboji svladaju Švedsku, s četiri boda stići će u Zagreb i automatski biti na korak od polufinala. U tom slučaju bi u drugom krugu i samo jedna pobjeda mogla biti dovoljna za željeni plasman u polufinale. Jasno, ovisno o tome kako će odigrati i ostale reprezentacije.

Osim toga, prvo mjesto u skupini donosi i tri dana odmora, što je pravi luksuz u rukometu na velikim natjecanjima na kojima se ne tako davno znalo igrati dan za danom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider