Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Vjeruju u čudo

Kiša ispraznila Rivu, Šveđani u euforiji u "svom" korneru: "Dobit ćemo Hrvatsku!"

Hrvatska - Švedska večerašnji je dvoboj kojim završava program Europskog rukometnog prvenstva u Spaladium Areni.

Galerija Prazna Riva u Splitu Hrvatski konobari u švedskim dresovima Švedski navijači Prazna Riva u Splitu

U rano poslijepodne ovog utorka malo toga je na splitskim ulicama odavalo da večeras, barem što se grada pod Marjanom tiče, završava Europsko rukometno prvenstvo.

Kiša koja je od jutra padala i oblaci koji su se nadvili nad širim centrom Splita zaslužni su što je Riva nekoliko sati uoči utakmice bila praktički prazna, za razliku od petka i nedjelje kada je vrvjela navijačima s hrvatskim obilježjima.

Većina hrvatskih fanova očito je odlučila utakmicu Hrvatska - Švedska čekati na sigurnom, daleko od možebitnog pljuska koji je konstantno prijetio.

U potrazi za hrvatskim navijačima i njihovim očekivanjima od večerašnjeg dvoboja naletjeli smo na Šveđane, odnosno korner namijenjen za njih.

Kad smo razgovarali s njihovima navijačima u petak, žalili su se na pretoplo vrijeme i preveliku temperaturu u Splitu, pa su danas došli na svoje.

"Napokon je malo hladnije nego prethodnih dana, ali i dalje je prevruće. Kod nas je ovih dana snijeg i temperature su malo ispod ništice", poručio nam je veseli trio s kojim smo porazgovarali.

Vrlo su optimistični uoči utakmice.

"Pobijedit ćemo Hrvatsku! Vidjet ćete da hoćemo", uvjeravala nas je starija gospođa.

"Mi se još uvijek nadamo da ćemo u drugi krug u Zagreb odnijeti četiri boda", dodali su.

Pitali smo ih jesu li svjesni da im se za to, osim pobjede njihove reprezentacije nad našom, mora poklopiti i da Srbija pobijedi Island s najmanje četiri gola razlike.

"Da, vjerujemo u to. Nije Island baš toliko dobar kao što je to ispalo nakon one utakmice protiv nas u prvom kolu. Pritisak je bio prevelik, švedski igrači su bili jako nervozni i zato je završilo kako je završilo. Ali vidjet ćete, bit ćemo mi sve bolji kako prvenstvo bude išlo kraju", zaključili su.

Švedski navijači Švedski navijači

Prazna Riva u Splitu Prazna Riva u Splitu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider