Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
''analizirali smo hrvatsku''

Karabatić pohvalio hrvatske navijače: "Bilo je sjajno, ovakve utakmice ne igraš često"

Braća Karabatić su pohvalila publiku, ali i Hrvatsku koja se dobro borila u teškoj situaciji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nikola Karabatić nije igrao puno u pobjedi Francuske protiv Hrvatske koja je Les Expertse odvela u polufinale, što samo govori o snazi i širini francuske reprezentacije. Francuska je većinu utakmice uvjerljivo vodila, ali Karabatić je priznao da je u jednom Hrvatska opasno prijetila Francuskoj.

"Velika pobjeda, vrlo je teško dobiti Hrvatsku ovdje u Zagrebu kad igraju pred takvom publikom koja toliko gura i daje svojoj ekipi. Bilo je sjajno igrati u takvoj atmosferi iako su svi bili protiv nas, takve utakmice ne igraš često u životu."

"Sretni smo što smo dobili, Hrvati su se borili, dali su sve od sebe, dobro su igrali, ali mi smo bili baš u formi. Dosta dobro smo igrali obranu, dobro smo pripremili utakmicu, analizirali hrvatski napad, ukrali par lopti i dali lagane golove. Tu smo napravili razliku.''

Jeste li u drugom poluvremenu u bilo kojem trenutku osjetili da možete izgubiti tu utakmicu?

"Naravno, pa Hrvatska nam je u zadnjim minutama došla na samo gol zaostatka. Znali smo da će biti težak trenutak, ali uspjeli smo to prevladati."

"Atmosfera je bila sjajna, bilo je zadovoljstvo igrati ovdje"

Mlađi brat velike francuske zvijezde Luka Karabatić bio je jedan od najzaslužnijih za pobjedu Francuske. Sva tri gola zabio je u zadnjih 12 minuta i pogurao svoju momčad do pobjede u trenucima u kojima je Hrvatska opasno prijetila.

Je li Hrvatska kao domaćin Eura mogla ostvariti više od utakmice za peto mjesto?

Ukupno glasova:

"Dali smo sve od sebe, htjeli smo odigrati što je najbolje moguće i u tome smo uspjeli. Bilo je puno pritiska na Hrvatskoj i to se vidjelo, oni nisu definitivno odigrali najbolje što mogu, izgubili su dosta lopti, a mi smo samo osigurali svoje i ostali koncentrirani do kraja i to je to," rekao je mlađi brat Karabatić.

Bili ste izuzetno čvrsti u obrani.

"Jesmo, gledali smo dosta utakmica Hrvatske i znali smo da moramo biti tu solidni u 6-0 i pomagati svojim golmanima. Tu se odlučila utakmica."

Vi osobno ste bili neumoljivi i u napadu?

"Da, na kraju je Hrvatska dobro gurala, mislilo se da će se oni vratiti, bili su blizu povratka, ali smo izdržali."

"Atmosfera je bila sjajna, bilo je zadovoljstvo igrati ovdje, lijepo je vidjeti kako ljudi navijaju za svoju reprezentaciju. Bilo mi je ovo izuzetno iskustvo. Nažalost za Hrvatsku, ali bio je ovo lijep trenutak sporta."

"Izanalizirat ćemo Španjolsku, moramo se dobro odmoriti i idemo dalje."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider