Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
istaknuli stevanovića

Norveški izbornik iskreno priznao: "Hrvatska impresionirala brzinom, stvarno nisam ovo očekivao"

Izbornik Norveške Christian Berge skinuo je kapu izvedbi Hrvatske i Ivana Stevanovića u susretu 2. kola skupine I Europskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Hrvatska je protiv nas pokazala najbolju igru dosad na prvenstvu i čestitam im na zasluženoj pobjedi", izjavio je nakon poraza od Hrvatske (32:28) na Europskom prvenstvu izbornik norveških rukometaša Christian Berge.

"Hrvatska je stvarno igrala sjajno u obrani, a njihov vratar Stevanović je bio prevaga. Mene je Hrvatska impresionirala brzinom, stvarno nisam očekivao da će se toliko brzo vraćati, pa nismo davali lake golove. No, izgubili smo jer smo promašivali, dosta promašivali. A kada se na to nadoveže i ne baš dobra obrana, onda je poraz bio neminovan. Još možemo do polufinala, ali će nam sada biti jako teško", izjavio je Berge.

Pomoćni trener Norvežana Željko Tomac također je okarakterizirao Stevanovića i hrvatsku obranu kao ključ poraza skandinavske momčadi.

"Jednostavno, nismo imali mirnoću u završnici. Vratar Stevanović je obranio dosta čistih šuteva, a Hrvatska je igrala odličnu obranu u drugom dijelu. U prvom poluvremenu smo još imali igru, a u drugom nas je Hrvatska nadigrala".

Norveški igrač Kent Tonnesen postigao je četiri gola na utakmici.

"Nismo bili strpljivi u napadu, a promašili smo stvarno puno toga. Hrvatska je bila čvrsta i agresivna u obrani, a mi nismo imali odgovora na to. Kada bi i prošli, zaustavljao nas je Stevanović.

Nakon ovih utakmica situacija je puno jasnija što se tiče kalkulacija uoči zadnjeg kola. Najlakši scenarij za Hrvatsku je onaj u slučaju pobjede Norveške protiv Švedske. Hrvatskoj tada treba remi ili bilo kakva pobjeda protiv Francuske. Odigraju li Švedska i Norveška neriješeno, Hrvatskoj treba pobjeda.

Pobijedi li Hrvatska Francusku, a Švedska Norvešku, zatvorit će se trokut između Hrvatske, Švedske i Francuske. Hrvatska tada treba pobjedu od dva gola razlike zabije li u toj pobjedi barem 22 gola, a ako zabije manje, trebat će pobjedu od tri gola razlike.

Postoji mogućnost i da isti broj bodova imaju Hrvatska, Švedska i Norveška. U tom slučaju Hrvatskoj treba pobjeda Norveške nad Švedskom od četiri gola razlike, a pritom ne smiju zabiti više od 31 gola.

Naravno, da bi ove kombinacije imale smisla, Švedska i Francuska prije zadnjeg kola moraju pobijediti Bjelorusiju, odnosno Srbiju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider