Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"rastemo. bit će dobro"

Hrvatski rukometaši nahvalili navijače, a pobjedu posvetili Domagoju Duvnjaku

Hrvatski rukometaši bili su jako zadovoljni svojom izvedbom protiv Islanda, a pobjedu su posvetili svome kapetanu - Domagoju Duvnjaku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najboljim pojedincem susreta u kojem je Hrvatska razbila Island i osvojila nova dva boda na Europskom prvenstvu proglašen je Luka Cindrić. Igrač Vardara zabio je sedam pogodaka, te je obranu Islanđana dovodio do ludila.

"Predivno. Odigrali smo fantastičnu utakmicu za našeg Duleta. Atmosfera je predivna i rastemo iz utakmice u utakmicu. To je dobro", rekao je nakon utakmice za RTL Cindrić.

TABLICE I REZULTATI SVIH UTAKMICA

Luka je pokazao da može predvoditi Kauboje i u velikim utakmicama kao što je bila ova protiv Islanda. Sljedeća reprezentacija "na meniju" bit će Švedska, koja je na rasporedu u utorak s početkom u 20.30.

Marko Mamić odigrao je svega 11 minuta u utakmici protiv Islanda, ali i to je bilo dovoljno da ispali pet lopti, od čega su četiri završile u mreži. Lijevi vanjski Kielcea zabio je posljednji "čavao u lijes" Islanđana, koji su vjerovali da mogu izenanditi i Hrvatsku nakon Švedske, no u konačnici su poraženi s uvjerljivih 29:22.

 

"Čestitam publici koja je bila sjajna. Osjećao sam samo podršku i poticaj da igram dobro. Nas je 16 igrača koji smo spremni zaigrati i mislim da smo vrlo dobri", rekao je Mamić nakon utakmice za RTL.

Kao i izbornik Lino Červar, Mamić također vidi prostora za napredak.

"Osjećam da imamo još prostora za napredak. Sada moramo malo promijeniti koncept igre kada nema Duvnjaka. Bit će dobro", kazao je Marko, te otkrio dogovor iz svlačionice.

"Ova je pobjeda za našeg kapetana Duvnjaka".

"Ne bih htio da se dečko umisli, ali Luka Cindrić je odigrao fenomenalnu utakmicu i vukao nas je prvo poluvrijeme kada je bilo teško", kazao je Jakov Gojun.

"Naravno da nije bilo lako, pogotovo u prvom dijelu kada se nismo uspjeli odvojiti. No, Cindrić je u napadu činio čuda. Stali smo čvrsto u 5-1 obrani, a u drugom dijelu je nekoliko Stevanovićevih obrana osiguralo ovako visoku pobjedu", kazao je Gojun, koji je dodao da želi i pobjedu protiv Švedske.

"U utorak nas čeka Švedska. Iako smo se plasirali u drugi krug, želimo u Zagreb otići sa sva četiri boda", izjavio je Gojun.

Manule Štrlek je postigao pet golova i ponovno je bio jedan od najboljih igrača utakmice.

"Hvala splitskoj publici koja nas je gurala kada je bilo gusto u prvom poluvremenu. Islanđani se nisu dali, makar smo uspjeli u naumu da spriječimo njihovu kontru i polukontru. Ništa nije gotovo, moramo pobijediti i Švedsku i otići s maksimalnih 4 boda u drugi krug".

Jedan od glavnih igrača u nastavku utakmice bio je i vratar Ivan Stevanović, koji je u nastavku obranio sedam od 17 lopti, nakon što je Mirko Alilović skinuo samo jednu loptu od 13.

"Malo smo se mučili u prvom poluvremenu. U drugom smo promjenom obrane dobili na živosti. Island ima izrazito napadačku ekipu. Znali smo da se moramo dobro pripremiti i jesmo. Idemo dalje".

A dalje slijedi spomenuta Švedska, koja je u ranijoj utakmici slavila protiv Srbije rezultatom 30:25. Bila je to sigurna pobjeda Šveđana, koji su ponovno imali jednu crnu rupu u svojoj igri, koju je Srbija propustila kazniti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider