Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
''Nismo poljuljani''

Najnovije informacije iz hrvatskog tabora i kakvo je stanje s Domagojem Duvnjakom

U zagrebačkoj Areni u četvrtak će prvi put na ovom Europskom prvenstvu igrati hrvatska reprezentacija, a nju je na dolasku iz Splita dočekao reporter Nove TV Milan Stjelja.

Ivan Stevanović (GOL.hr)

Seoba iz Splita u Zagreb i nije baš protekla u nekoj veseloj atmosferi, ali to nije ništa neočekivano, s obzirom na to da znamo da je taj poraz protiv Švedske itekako poremetio planove našoj reprezentaciji. Znamo da su Kauboji željeli Split napustiti s tri pobjede i tako ovdje stići s prenesena četiri boda. Taj se bodovni učinak sada prepolovio.

Hrvatska dočekuje drugi krug s dva boda, što znači da u narednom razdoblju, u dvobojima protiv Bjelorusije, Norveške i Francuske nema više pravo ni na jedan kiks. Kažu reprezentativci da ih ta situacija ne deprimira, dapače, da ih dodatno motivira i da su izvukli prave pouke.

''Zašto ne bi vjerovali. Protiv Švedske je bio jedan loš dan, ništa nam nije išlo od početka utakmice. Jednostavno kad su kola krenula nizbrdo, nismo ih nikako uspjeli zaustaviti'', izjavio je Jakov Gojun.

''Stvarno nije grijeh izgubiti ako je netko bolji od tebe. Najbitnije je izvući pouke iz svega toga i pogledati gdje smo griješili i to ne ponavljati'', rekao je Luka Stepančić.

Sličnog razmišljanja bio je i Igor Karačić.

''Sigurno da nam samopouzdanja ne nedostaje i nije nas ovo puno poljuljalo. Znam koliko ovi dečki vrijede zajedno s izbornikom.''

Obrana je u posebnom fokusu javnosti, iako su vratari ti koje je zahvatio najveći val kritika. No, statistika je nešto drugačija. Švedski vratari su u toj utakmici obranili samo jednu loptu više od hrvatskih. Što znači da je problem i razlog poraza nešto sasvim drugo.

Međutim, treba reći da su hrvatski vratari debelo ispod svoje razine. Ukupno su hrvatski golmani obranili 21 loptu upućenu prema njihovom golu od ukupno 100 udaraca. Dakle, to je ravno 21 posto, a među njima najbolje stoji Stevanović sa 27 posto obrana.

''Takav je naš posao, ili smo pukovnici ili pokajnici, nema druge. Šveđani su stvarno jako dobro igrali i rašili su nas u obrani, a to se kasnije osjetilo na rezultatu'', rekao je Stevanović.

Hrvatska zasad još uvijek ne može računati na svog kapetana Domagoja Duvnjaka. On je danas obavio jedan pregled i situacije ide na bolje, ali izgleda da će Hrvatska morati izboriti polufinale bez njega.

Vjerujete li u polufinale nakon poraza od Švedske?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider