Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
dramatično u zagrebu...

Slovenci idu do kraja: EHF-u slijedi civilna tužba, a za odbijenu žalbu idu pred arbitražni sud!

Slovenska žalba zbog sedmerca na kraju utakmice i službeno je odbijena, nakon čega su Slovenci sazvali izvanrednu konferenciju za novinare.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovenska žalba na dosuđeni sedmerac za Njemačku po isteku vremena predviđenog za utakmicu službeno je ODBIJENA! Europska rukometna organizacija (EHF) odbila je slovensku žalbu i potvrdila konačni rezultat na kraju utakmice 25:25.

Slovenci su najavili da ozbiljno razmišljaju o napuštanju Europskog prvenstva iz protesta, a odluku su rekli donijeti nakon što EHF donese svoju presudu na njihovu žalbu. S početkom u 12:45 održana je izvanredna konferencija za novinare, na kojoj je odlučeno:

"Spremni smo ići do kraja. Razmišljamo o civilnoj tužbi EHF-u, a za odbijenu žalbu ćemo ići i pred Sportski arbitražni sud (CAS)", rečeno je na konferenciji.

Odluku o tome hoće li nastaviti natjecanje na Europskom prvenstvu donijet će u srijedu ujutro, kada je na rasporedu izvanredni sastanak rukometnog Saveza. Bio bi to skandal najvećih razmjera, koji bi gotovo sigurno eliminirao Sloveniju s idućih nekoliko velikih natjecanja. A zašto? Pa sami su si krivi za to što su suci dosudili.

Naime, u pravilima EHF-a jasno stoji (članak 8:10c):

"Nepoštivanje udaljenosti kod izvođenja lopte u posljednjih 30 sekundi utakmice kažnjava se isključenjem i sedmercem".

Slovenija nije u pravu, ali ne želi to priznati...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider