Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
dramatično u zagrebu...

Slovenci idu do kraja: EHF-u slijedi civilna tužba, a za odbijenu žalbu idu pred arbitražni sud!

Slovenska žalba zbog sedmerca na kraju utakmice i službeno je odbijena, nakon čega su Slovenci sazvali izvanrednu konferenciju za novinare.

Slovenska žalba na dosuđeni sedmerac za Njemačku po isteku vremena predviđenog za utakmicu službeno je ODBIJENA! Europska rukometna organizacija (EHF) odbila je slovensku žalbu i potvrdila konačni rezultat na kraju utakmice 25:25.

Slovenci su najavili da ozbiljno razmišljaju o napuštanju Europskog prvenstva iz protesta, a odluku su rekli donijeti nakon što EHF donese svoju presudu na njihovu žalbu. S početkom u 12:45 održana je izvanredna konferencija za novinare, na kojoj je odlučeno:

"Spremni smo ići do kraja. Razmišljamo o civilnoj tužbi EHF-u, a za odbijenu žalbu ćemo ići i pred Sportski arbitražni sud (CAS)", rečeno je na konferenciji.

Konačni rezultat utakmice Slovenija - Njemačka (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Konačni rezultat utakmice Slovenija - Njemačka (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

Odluku o tome hoće li nastaviti natjecanje na Europskom prvenstvu donijet će u srijedu ujutro, kada je na rasporedu izvanredni sastanak rukometnog Saveza. Bio bi to skandal najvećih razmjera, koji bi gotovo sigurno eliminirao Sloveniju s idućih nekoliko velikih natjecanja. A zašto? Pa sami su si krivi za to što su suci dosudili.

Naime, u pravilima EHF-a jasno stoji (članak 8:10c):

"Nepoštivanje udaljenosti kod izvođenja lopte u posljednjih 30 sekundi utakmice kažnjava se isključenjem i sedmercem".

Slovenija nije u pravu, ali ne želi to priznati...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider