Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
novčana kazna

EHF kaznio Červara zbog nesportskog ponašanja, ali moći će voditi utakmicu protiv Norveške

Hrvatski izbornik Lino Červar moći će voditi utakmicu protiv Norveške.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Protiv Line Červara je Europska rukometna federacija (EHF) pokrenula disciplinski postupak zbog poteza koji je napravio u završnici utakmice Hrvatska – Bjelorusija. Srećom, izbornik je kažnjen samo novčano i nema težih sankcija.

Radi se o situaciji iz posljednje minute utakmice kada je Hrvatska imala vodstvo 24:23, a Bjelorusija napad za izjednačenje. U jednom je trenutku Červar prešao crtu, ušao u teren i rukom uhvatio bjeloruskog desnog vanjskog Artura Karvackija.

Sve skupa trajalo je manje od dvije sekunde, ali dovoljno da se podigne prašina. Da je EHF pokrenuo Disciplinski postupak prva je objavila danska TV2 čija je ekipa brojna na prvenstvu u Hrvatskoj. Skandinavci su se čudili kako je to promaklo sucima, ali očito nije delegatu i službenim tijelima EHF-a.

Nakon pregledavanja cijele situacije, Disciplinska komisija EHF-a odlučila je kazniti Červara s 3 tisuće eura kazne od kojih je tisuću eura uvjetna kazna u slučaju ponavljanja nesportskih poteza.

''Disciplinska komisija pozorno je provjerila i ocijenila izvještaj delegata, dopis Hrvatskog rukometnog saveza te snimku incidenta. Komisija je ustanovila kako je trener inicirao blagi kontakt s igračem protivničke momčadi te naglasila kako trener njegovog kalibra i iskustva mora biti svjestan kako nikakvog kontakta, namjernog ili ne, ne smije biti s protivničkom momčadi. Njegovo je ponašanje okarakterizirano kao neprimjereno i nesportsko'', stoji u dopisu EHF-a.

Hrvatska u subotu od 20:30 igra protiv Norveške odlučujuću utakmicu za nastavak nade u polufinale.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider