Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Slijedi prava drama

Danska slavila u velikom okršaju sa Španjolskom i ostala u igri za polufinale

U susretu posljednjeg kola D skupine Europskog prvenstva u srijedu su u Varaždinu rukometaši Španjolske protiv Danske izgubili sa 22-25 (13-14), i tako će Španjolska, Danska i Češka prenijeti po dva boda u drugi krug, a Mađarska se oprostila od EP-a..

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Oni će u drugom krugu tvoriti skupinu sa Makedonijom koja je prenijela tri boda, Njemačkom koja donosi dva boda i Slovenijom koja je prenijela jedan bod.

Danci su odlučnije otvorili susret i u nekoliko navrata u prvom poluvremenu vodili su sa po četiri gola prednosti, ali su Španjolci do odmora uspjeli smanjiti na gol zaostatka (13-14).

Nakon pet minuta nastavka Danska odlazi na tri gola prednosti (17-14). Španjolci su otad stalno bili u zaostatku, za dva ili tri gola, a pet minuta prije kraja susreta Danci odlaze na plus pet (25-20) i do kraja susreta su lakoćom konrolirali rezultat i na kraju slavili sa 25-22.

Kod Danske najbolji su bili Peter Christensen s 8 i Mikkel Hansen sa 6 golova, a Španjolsku je predvodio Alex Dujšebajev sa 6 pogodaka.

Prethodno su rukometaši Češke, koji su u 2. kolu napravili podvig i svladali olimpijske prvake Dance, prolazak u drugi krug potvrdili pobjedom protiv Mađarske 33-27 (15-11).

Na polovici prvog poluvremena bilo je 8-8, ali onda su Česi ubacili u višu brzinu i na odmor su otišli sa vodstvom 15-11, a briljirao je Ondrej Zdrahala sa šest golova. Česi nisu posustali niti u drugom poluvremenu i u 38.minuti imaju šest golova prednosti (19-13). Mađari su pokušavali sve, ali najviše što su uspjeli je doći na dva pogotka minusa (25-27) sedam minuta prije kraja susreta.

Kao i protiv Danske opet je nabolji strijelac Češke bio Ondrej Zdrahala sa 14 golova, dok je kod Mađara najbolji bio Mate Lekai sa 9.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider