Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Mlada Hrvatska po medalju kreće protiv jakih Norvežana

Večeras od 20.10 utakmicu Hrvatska - Norveška pratite na Dnevnik.hr-u!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U najavama cijelog prvenstva, kao i današnje utakmice s Norvežanima, spominje se kako Hrvatskoj nedostaje još 'samo' europsko zlato. No, je li pravedno od Kauboja tražiti osvajanje najjačeg rukometnog natjecanja, kojeg ni jedna generacija dosad nije uspjela osvojiti? Medijsko najavljivanje 'pohoda na zlato' sigurno neće pomoći našim mladim rukometašima.

>> Vori: Utakmica s Norveškom odredit će puno toga

>> Kjelling: Znamo za vaše probleme, vrijeme je za nas

Pomlađivanje je već opjevano, a kada znamo da smo u prvom krugu ostali i bez Valčića te vjerojatno i Lackovića, realnost je teška i mukotrpna borba za bilo kakvu medalju, što bi bio veliki uspjeh. Izuzev spomenute dvojice, Ivano Balić i Vedran Zrnić jedini su igrači koji su 2003. u Portugalu osvojili Svjetsko prvenstvo. Od iskusnih tu je i kapetan Igor Vori, a ostalo su sve mladi dečki predvođeni Domagojem Duvnjakom.

U napadu smo jaki, s opasnim krilima Čupićem i Štrlekom, Balićem i Vorijem, dok će Marko Kopljar pokušati zamijeniti legendarnog kapetana Peru Metličića na desnom vanjskom. Duvnjak će mijenjati Laca i Valčića, a na tom mjestu mogu igrati i Vuković i Bičanić. Buntić će uskakati ako Kopljaru neće ići, a na krilima su iskusni Zrnić (desno) i Mataja (lijevo). Alilović je apsolutni broj 1 na golu, a kao drugi vratar prijavljen je Čarapina. Gojun bi sa Kopljarom i Vorijem trebao činiti neprobojnu obranu, a naknadno je pozvan i Musa koji može 'odmoriti' Vorija.

S druge strane su Norvežani. Jaki i neugodni u svojoj 6-0 obrani. U napadu često pucaju, što zan biti dobro, ali i loše po njih. Predvode ih Kjelling, Lund i Strand na vanjskim pozicijama, na crti je suspendirani 'zagrebaš' Loke, na krilima uvijek opasni Tvedten i Bjornsen, a na golu možda najveći adut – Ege.

Predvodi ih legendarno švedsko krilo Robert Hedin s kojim su zamalo došli do polufinala na SP u Hrvatskoj (gol Poljaka u zadnjoj sekundi). Smatraju kako je napokon stiglo njihovo vrijeme i bit će teško večeras. Dobro znaju u kakvim smo problemima, ali hrvatski talent je nešto čega se svi boje, pa tako i Norvežani.

Červar je ponovno spremio neka nova rješenja u obrani, ali i napadu. Malo smo tromiji, jer imamo čak sedam dvometraša, ali zato možemo odigrati kvalitetnu 6-0 obranu. Naša prepoznatljiva 3-2-1 malo je problemima zbog ozljeda Laca i Valčića, no fanatičnom borbenošću sve se može nadoknaditi. I da, s Norveškom smo dosad igrali pet puta na velikim natjecanjima. Svaki put je bilo teško, dva put smo slavili, upisali dva remija i jedan poraz.

Utakmicu u izravnom tekstualnom prijenosu pratite večeras na našem portalu od 2010, a a sve o Europskom prvenstvu u Austriji saznajte u našoj specijalnoj rubrici EP 2010.

Nastavi čitati