Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Koga izabrati?

Počela utrka za novog nasljednika legendarne hobotnice Paul!

Organizatori nadolazećeg FIFA-inog Svjetskog prvenstva za nogometašice u Njemačkoj objavili su kako je organizirano natjecanje za nasljednikom uginule hobotnice-proroka po imenu Paul...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tako će diljem akvarijskih kompleksa Sea Life po Njemačkoj biti organizirano natjecanje u prognozerskim sposobnostima inteligentnih mekušaca.

Svaka od osam izabranih hobotnica u osam različitih gradova u akvarijima u Berlinu, Hannoveru, Königswinteru, Konstanzu, Münchenu, Speyeru, Timmendorfer Strandu i nekadašnjem Paulovom domu Oberhausenu imat će iste uvjete prilikom davanja svoje prognoze, iako je točan format, odnosno način na koji će to raditi, zasad nepoznat.

Podsjećamo, iz svog doma, oberhauzenskog akvarija Sea Life, hobotnica Paul je hraneći se iz jedve od dviju nacionalnim zastavama označenih posuda točno prognozirala rezultate osam utakmica sa SP-a u Južnoafričkoj Republici prošle godine. Pogodila je sve ishode ogleda u kojima su sudjelovali njemački reprezentativci, a pogodila je i tko će slaviti u finalnom ogledu uzevši hranu iz posude sa španjolskom zastavom na njoj.

Za vrijeme SP-a u Južnoafričkoj Republici Paul je bio pravi hit, a nakon njegove smrti u listopadu prošle godine na adresu Sea Life Centera u Oberhausenu stiglo je na stotine izraza sućuti od obožavatelja diljem svijeta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati