Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Novo upozorenje za SP: Trojica novinara žrtve oružane pljačke!

Dva portugalska i jedan španjolski novinar mirno su spavali u svojim sobama u hotelu 15 kilometara udaljenom od Magaliesburga kada su u njihove sobe uletjeli naoružani razbojnici...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Događalo se to u srijedu oko četiri sata ujutro. Novinarima Expressa, Global Noticiasa i Marce otuđeni su laptopovi, putovnice, kamere, akdreditacije i mobilni telefoni. Nitko od njih, međutim, nije bio fizički napadnut.

>> Upute za SP: 'Uđe li vam tko u sobu, pravite se da spavate'

Trojica reportera dio su kontigenta od dvadesetak novinara koji prate portugalsku nogometnu reprezentaciju, koja se priprema u okolici Magaliesburga.

Kada su me pokrili i prislonili mi pištolj na prsa, pomislio sam da sam mrtav čovjek

Svi novinari spavaju u hotelu Nutbush, no banditi pod oružjem posjetili su upravo ovu trojicu. S obzirom na činjenicu da je hotel izoliran, lopvima je bilo lakše i ući i pobjeći.

'Bilo je jezivo. Trajalo je dvije ili tri minute, a bilo je kao vječnost. Na kraju, kada su me pokrili i prislonili mi pištolj na prsa, pomislio sam da sam mrtav čovjek', rekao je Portugalac Antonio Simoes, jedna od žrtava:

'Kad su odlazili, rekli su mi da ostanem tiho i nastavim spavati, držeći pritom pištolj i dalje uperen u mene. Ostao sam tako ležati sat i pol, čekajući da se razdani.'

'Katastrofalno je što su nas smjestili ovamo, na farmu bez telefona u sobama i bez ikakve sigurnosti. Vidjeli smo da su hoteli u kojima su reprezentacije čuvani visokim zidovima i naelektriziranom žicom, kao i mnogobrojnim snagama sigurnosti. Ludost je bila nas ostaviti na ovakvom mjestu', dodao je.

Incident nije prvi takve prirode. Drugog lipnja opljačkan je djelatnik producentske kuće SBS nakon što se otišao pomokriti u zahod jednoga johanesburškog šoping-centra. Jedan od trojice pljačkaša davio ga je i ovaj se onesvijestio. Oduzeli su mu novac i osobne stvari.

Prošle nedjelje na ulicama Durbana je opljačkan novinar jednoga južnokorejskog dnevnika.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider