Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Incident nakon utakmice

Zdravko Mamić se zbog navijača sukobio s policijom i završio u pritvoru

Nakon završetka utakmice Dinamo-Malmo dogodio se incident u kojem je sudjelovao Zdravko Mamić.

U zagrebačkoj policiji su nam potvrdili kako je Zdravko Mamić prenoćio u policiji te da je nad njim započeta kriminalistička istraga s kojom će nastaviti tijekom jutra nakon čega će uslijediti prekršajna obrada, rekao je dežurni u PUZ-u. Mamić je priveden zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti, kažu u policiji.

Iako su prvi izvještaji govorili o tome kako se Dinamov izvršni predsjednik želio obračunati s navijačima koji su utrčali na travnjak nakon završetka utakmice, cijela situacija je bila dosta drukčija. Naime, Mamić se verbalno sukobio sa zaštitarima i policijom koji su željeli uhvatili navijače i stao u obranu navijača.

"Pustite navijače, pustite navijače!", čulo se kako Mamić viče na policiju ispod zapadne tribine gdje su navijači koji su utrčali u teren privedeni i pretreseni do 'gole kože' kao da je riječ o kriminalcima.

Navodno je bilo tu i grubih riječi upućenih policajcima, Mamić je izgledao dosta bijesno, a na trenutke je izgledalo kako se Mamić i fizički želi obračunati. Nakon incidenta Mamić je mirno sjeo u službeni policijski crni Audi te je ubrzo završio u pritvoru.

"UEFA ima jako stroge propise kad su navijači koji utrče na teren u pitanju. Dečki neće dobro proći, zabranit će im ulazak na stadion i sigurno ih čeka zatvor ili novčana kazna", rekao nam je u prolasku jedan bivši velikan iz Dinama.

Na web stranici zagrebačke policije objavljeno je i priopćenje u kojem između ostaloga piše kako su 'prije, za vrijeme i nakon utakmice u službene policijske prostorije dovedeno je devet muškaraca: dva (59, 47) zbog preprodaje karata a sedam (48, 37, 34, 32, 25, 19 i 19) zbog alkoholiziranosti, te je u tijeku provođenje prekršajnih obrada.

Nad 52-godišnjakom se provodi kriminalističko istraživanje zbog sprječavanja službene sobe u obavljanju službene dužnosti. Naime, on je pokušao onemogućiti policijske službenike u privođenju dvojice 19-godišnjaka i 25-godišnjaka koji su nakon završetka utakmice ušla na teren.'

Nakon što je saznao da će biti priveden sastavio je i priopćenje za javnost koje donosimo u cijelosti:

'Sramotno je ponašanje policije jer sam samo protestirao i molio policajca s kojim svaki put dogovara osiguranje utakmice da pusti navijače koji su slaveći ušli u teren nakon utakmice i da ih ne privodi jer ovo je noć rezervirana za naše slavlje.

Dok zemljom hodaju kriminalci, lopovi i prevaranti dotle policija pravi sebi reklamu na mojim i Dinamovim leđima. Sam sam došao do policijske postaje da obavim obavijesni razgovor. Ponovno ističem kako je daljnji tijek događaja sramotan, ali spreman sam podnijeti i to za moje navijače i klub te se nikada neću predati u svojoj borbi za pravdu i istinu.

Nevjerojatno je da izvršni presjednik kluba kao što je Dinamo, koji ima 52-godine i nema nikakav dosje provodi noć u policiji, a da je s druge strane dobrovoljno došao u policiju i dao svoj iskaz', priopćio je Mamić.

Dodajmo kako je u četvrtak prije podne u dežurnom odjelu Prekršajnog suda u Zagrebu svog brata Zdravka posjetio Zoran Mamić u društvu odvjetnice Jadranke Sloković.

Navodno je s te lokacije Zdravko Mamić prebačen u sjedište zagrebačkog MUP-a u Heinzelovu ulicu gdje je u ovom trenutku započela spomenuta prekršajna obrada.

Uskoro opširnije...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider