Štoviše, ponajbolji teškaš današnjice je u razgovoru za L'Equipe dao i konkretnu preporuku stranim političarima koji planiraju dolazak u Ukrajinu.

''Ako se predsjednik bude pokušao fotografirati s vama, pobjegnite'', poručio je Kličko čiji je stariji brat Vitalij predsjednik opozicijske političke stranke UDAR.

Braća su veliki protivnici sadašnje ukrajinske vlasti koja je na meti brojnih stranih političara ponajprije zbog zatvaranja bivše premijerke Julije Timošenko koja osuđena je na sedam godina zatvora zbog navodne zlouporabe položaja. Zapad to smatra politički montiranim procesom, odnosno osvetom predsjednika Janukoviča najvećoj političkoj suparnici. Upravo su zbog toga mnogi europski političari najavili bojkot Eura koji će se od 8. lipnja do 1. srpnja održati u Poljskoj i Ukrajini.

''Bojkot bi bio velika pogreška. Svi bi političari trebali doći u Ukrajinu i pokazati svoj stav. Trebali bi pokušati posjetiti Juliju Timošenko u zatvoru i razgovarati s njom'', kazao je Vladimir, priznavši da se boji za brata Vitalija koji se namjerava kandidirati za gradonačelnika Kijeva.

''U politici je u većoj opasnosti nego u ringu'', jasan je bio svjetski prvak prema verzijama WBA, IBF, WBO i IBO.(TS)