Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Misao vodilja: Kerum ruši Gripe i gradi Dom sporta!

Splitski gradonačelnik najavio je kako u budućnosti razmatra rušenje svih dvorana na Gripama i gradnju komercijalno-sportske zone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 Sastanak Željka Keruma sa Splitskim klubom Olimpijaca predvođenih Petrom Skansijem završio je bombastičnim zaključkom. Gradit će se Dom sporta na lokaciji Gripa, a sve dvorane i prostor 'Koteksa' će se rušiti! Iako je ideja još daleko od realizacije Kerumove riječi zvučale su ozbiljno:

A što su to, neka remek djela? Naravno da se može. Dovedeš bager i ruši

'Ako srušimo Koteks samo od iznajmljivanja komercijalnih prostora možemo financirati čitav splitski sport. Imat ćemo oko 15.000.000 eura godišnje od najma. A to je strašno atraktivna lokacija i javit će se jako puno stranih investitora zainteresiranih za ulaganje. Treba srušit sve, i dvorane i radit sve iznova. Puno je prošlo od Mediteranskih igara, dvorane su trošne i već su se amortizirale i treba graditi nove. Pa ih opet za 30 godina rušiti i tako stalno', prenosi Kerumove riječi Slobodna Dalmacija.

>> Kerum: Hajduk je pretežak uteg za Split

No, pojavila se skepsa unutar Kluba Olimpijaca smiju li se ti objekti rušiti.

'A što su to, neka remek djela? Naravno da se može. Dovedeš bager i ruši. Većina zemlje tamo je gradska. Ima nešto privatnika koje je najbolje isplatiti u novcu. Ima i Kerum nešto tamo, ali s njim se lako dogovoriti. Ako srušimo Koteks i izgradimo nove objekte na toj lokaciji, bit ću povijesni splitski gradonačelnik!', nije se dao Kerum.

Dom sporta imao bi razne sportske sadržaje ali i komercijalne prostore na oko 5 tisuća kvadrata. Klub Olimpijaca iznio je prijedlog o javno-privatnom partnerstvu u kojem bi Grad u investiciji sudjelovao s 20 do 30 posto, no Kerum poučen lošim iskustvom sa Spaladium Arenom kazao je kako bi radije napravio čist komercijalni odnos. Naravno Kerumu ostaje pitanje kako naći zainteresirane ulagače.

Iako je Kerum očito jako zagrizao za ideju, izuzev Hajduka, splitski sport je u kolapsu. Rukometni klub je u dugogodišnjim problemima, košarkaški klub igra prosječno u slabašnoj A-1 ligi a baš su za KK Split govorili kako će vratiti staru slavu izgradnjom Spaladium Arene. Hoće li novi projekt spasiti splitski sport, ili će ispasti još jedan megalomanski kompleks u kojem Blanka Vlašić puni dvoranu jednom godišnje za potrebe skakačkog mitinga? Tko zna, možda bi mogli izgraditi i Memorijalni Centar splitskom sportu negdje na Rivi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider