Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

FOTO: Pogledajte nove dresove Barcelone i Brazila

Predstavljen je dizajn za novi Barcelonin dres, prvi put s natpisom sponzora ' Qatar Foundation', na prsima, gdje je do sada stajao 'UNICEF'.

Američka multinacionalna kompanija predstavila je Barceloni nekoliko modela dresova, neka slična onima već dizajniranih za druge momčadi, poput Intera. Prema pisanju 'El Mundo Deportivo', 'interov je uzorak' s motivom rombova na dresu odbačen. Izbor je, uvijek prema pisanju španjolskog lista, pao na inovativni dizajn s mnogo užim 'grana' prugama nego što su to bile do sada, na svijetloplavoj podlozi i s rukavima u jednoj boji.

Najveći novitet je zasigurno logo sponzora, ' Qatar Foundation' , prvi put nakon 111 godina. Njegov defininitivan dizajn već je predan Barceloni, sada je preostalo samo otisnuti ga buduće nove dresove.

Nakon Barcelone, koja se morala predati pred zahtjevima sponzora i njegovih želja za novi dres, svom je sponzoru podlegla i reprezentacija Brazila. Naime, Nike, tehnički sponzor Seleçaoa, odlučio je promjeniti prepoznatljivu boju južnoamerikanaca. Čini se da zaštitna boja brazilskih virtuoza pada u zaborav.

Novi dres Brazila, kako je odlučio Nike, bit će u potpunosti crn. Dosadašnje boje Brazilaca odolijevale su od 1950., kada su odabrane narodnim glasaom kako bi zamjenile dotad bijele 'camisete'.

Nike se ponovno odlučio za drstičnu promjenu. Brazil će od sada biti 'crn'.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider