Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Blefirajte smisleno - poker je kao trgovanje dionicama

Puno je zabluda o kartaškoj igri i veliko je znanje koje stalno stječu oni najbolji igrajući poker i učeći o njemu. No, nekoliko je savjeta koji dobro dođu svakom igraču, bilo da tek počinje učiti igrati, bilo da se već neko vrijeme okušava u pokeru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ono što svaki profesionalni igrač će Vam potvrditi i razjasniti u startu jest da poker nije igra na sreću. Sreća može biti početnička, ali ne urodi plodom gotovo nikad. Kao strateška igra, poker je sličniji trgovanju dionicama nego li ruletu.

Prije svake igre preporuča se napraviti svoju „poker banku“, što znači da igrač treba unaprijed odrediti iznos s kojim planira igrati i podijeliti ga na više dijelova kako bi šanse da sve izgubi odjednom bile zaista male. No, važna je i disciplina; čuvajte svoju poker banku dok god nemate redoviti profit te se na početku čvrsto držite uskog raspona početnih karata. Igranje s obzirom na početne karte polako ćete zamijeniti igrom prema poziciji za stolom i nakon duljeg vremena shvatiti njenu važnost.

Razlika je i igrate li online ili poker u živo. Neki imaju strpljenja igrati satima online, međutim neki pak više vole imati osjećaj za ljude

Bitno je i igrate li turnirsku ili neturnirsku igru. Ako na turniru ostanete bez žetona, obično ispadate. Na neturnirskim igrama uvijek možete kupiti dodatne žetone ili odustati od igre. Također, na turniru su kratkoročne nagrade puno veće, dok na neturnirskim igrama odlučuje isključivo statistika te se dugoročno stvara profit.

Razlika je i igrate li online ili poker u živo. Neki imaju strpljenja igrati satima online, međutim neki pak više vole imati osjećaj za ljude – protivnike, na temelju kojih također donose odluke tijekom igre.

Ulozi prije flopa ne smiju zavisiti o kartama već o odnosu Vaših žetona i veličine big blinda. Pazite i da pomoću iznosa Vaših uloga protivnik ne „pročita“ Vašu strategiju, što lako možete izbjeći jednakim ulozima prije flopa. Nakon flopa nastavite „agresivno“ i pokušajte pokupiti žetone i kada se ne okrenu željene karte. Naravno, pazite na protivnike koji su svjesni ovakvih strategija.

Kod blefiranja morate sve raditi smisleno, i to tako da ako ste prije flopa odigrali pasivno, malo će protivnika vjerovati da Vam je as na flopu pomogao. No, kad primjetite da su protivnici preoprezni ili previše pasivni, to Vam je šansa koju morate iskoristiti.

No, sve navedeno su samo mali trikovi. Poker se uči cijeli život pa čim prije počnete produbljivati svoje iskustvo, tim bolje. Zato krenite, i to na www.pokerstars.net!

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider