Tenis
SPORTOVI
Tenis
Drži se!

Zverev se oglasio poslije horor-ozljede: Posljedice su užasne, puklo mu je nekoliko ligamenata!

Iako još ne postoji službena procjena koliko bi mogao potrajati proces oporavka njemačkog tenisača, s obzirom na prvu procjenu o težini njegove ozljede, prilično je izvjesno da neće biti spreman za nastup na Wimbledonu koji počinje 27. lipnja.

Alexander Zverev (Foto: Afp)

Najbolji njemački tenisač Alexander Zverev objavio je da su prve liječničke pretrage pokazale da je pretrpio "puknuće nekoliko lateralnih ligamenata u desnom stopalu" tijekom polufinalnog dvoboja u Roland Garrosu protiv Rafaela Nadala, što ga je zbog spomenute ozljede bio prisiljen predati u završnici drugog seta.

"U ponedjeljak ću odletjeti u Njemačku kako bih prošao dodatne pretrage i dokučio koji je najbolji i najbrži put oporavka", napisao je treći tenisač svijeta u poruci na Instagramu u kojoj zahvalio svima na iskazanoj podršci.

Iako još ne postoji službena procjena koliko bi mogao potrajati proces oporavka njemačkog tenisača, s obzirom na prvu procjenu o težini njegove ozljede, prilično je izvjesno da neće biti spreman za nastup na Wimbledonu, trećem Grand Slam turniru ove sezone koji će započeti 27. lipnja.

U bodovnom smislu to za Nijemca neće biti hendikep, jer je Udruga teniskih profesionalaca (ATP) odlučila da se u Wimbledonu neće dijeliti ATP bodovi, zbog odluke All England Cluba da ruskim i bjeloruskim predstavnicima neće biti dopušten nastup, zbog ruske invazije u Ukrajini.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider