Tenis
SPORTOVI
Tenis
NEVJEROJATAN TJEDAN

Zverev se naklonio novom teniskom čudu: "Imaš pet godina, a sve nas pobjeđuješ"

Carlos Alcaraz proslavio je svoj 19. rođendan rezultatski nevjerojatnim tjednom.

Carlos Alcaraz i Alexander Zverev (Foto: Afp)

Nakon što je početkom travnja uzeo titulu na Masters 1000 turniru u Miamiju te time pokazao kako njegovo vrijeme itekako dolazi, Carlos Alcaraz još puno više od toga napravio je u Madridu.

Između spomenuta dva turnira uzeo je mladi Španjolac i turnir iz serije 500 u Barceloni, turnir na kojem je oduševio nevjerojatnim winnerom na meč lopti za Alexa De Minaura, u polufinalnom meču. Kao da je s tim potezom zapravo došao onaj dodatni "klik", koji je Alcaraz trebao da postane ono što je danas. A danas je zvijer od igrača.

Prošlog tjedna je proslavio 19

Jer kako drugačije opisati momka koji je unutar tjedna u kojem je proslavio 19. rođendan eliminirao tri od četiri najbolje rangirana igrača svijeta. Eliminirao je blagi izraz, njega možemo iskoristiti kod jednog protivnika, drugu dvojicu je doslovno pomeo.

Rafael Nadal pao je rezultatom 6:2, 1:6, 6:3, gdje je Carlos pokazao veliku mentalnu snagu vratiti se nakon uvjerljivo izgubljenog drugog seta. Još veću mentalnu snagu pokazao je u neizvjesnom polufinalu protiv Novaka Đokovića, 6:7, 7:5 i 7:6, gdje je na ključnim poenima izgledao kao netko tko je odigrao već tisuću takvih.

Poslije takvih izvedbi, finalnih 6:3, 6:1 protiv Alexandra Zvereva nije nikoga iznenadilo. Nakon meča mu je treći tenisač svijeta odao veliko priznanje.

Iskrena čestitka trećeg na svijetu

"Prije svega želim čestitati Carlitu. U ovom trenutku si najbolji igrač svijeta. Iako ti je još uvijek tek pet godina, sve nas pobjeđuješ. Sjajno je za tenis da imamo jednog novog superstara. Nekoga tko će osvojiti puno Grand Slamova i postati prvi igrač svijeta. Isto tako mislim da ćeš još puno puta osvojiti ovaj turnir i sjajno je za tenis vidjeti da ti ide ovako dobro", rekao je Zverev na terenu nedugo po završetku meča.

Do Roland Garrosa je tjedan dana i sigurno će Alcaraz tamo biti onaj za čije će se mečeve tražiti ulaznica više. Najbolji Grand slam rezultat do sada mu je četvrtfinale prošlogodišnjeg US Opena. No, gledajući kako trenutno igra, nije teško vidjeti ga jednim od favorita, iako je tenis na tri dobivena seta ipak jedna ponešto drugačija igra.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider