Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sat i 15 minuta

Zverev se poslije drame s Đokovićem prošetao do zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju

Prvi njemački tenisač s olimpijskim zlatom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Alexander Zverev postao je prvi njemački tenisač koji je osvojio naslov olimpijskog pobjednika u pojedinačnoj konkurenciji, jedini uz legendarnu Steffi Graf kojemu je to uspjelo, nakon što je u nedjeljnom finalu u Tokiju lakoćom svladao Rusa Karena Hačanova sa 6-3, 6-1 za 79 minuta.

Zverev je u finalu nastavio tamo gdje je počeo kad je Novak Đoković u polufinalu poveo sa 6-1, 3-2 s 'breakom' u drugom setu. Od tada je Nijemac počeo igrati tenis na najvišoj razini, protiv najboljeg na svijetu izgubio još samo jedan od sljedećih 11 gemova i probio se u finale.

gol expired Užasno ponašanje Đokovića: Bacio reket na tribine, skoro ozlijedio ljude pa razbio drugi od mrežu divider

U njemu je Zverev poveo 3-1, a od 3-2 nanizao osam gemova za vodstvo 6-3, 5-0. Hačanov je uspio samo osvojiti utješni gem u drugom setu. Tako je Jevgenij Kafelnjikov ostao jedini ruski tenisač s pojedinačnim olimpijskim zlatom osvojenim 2000. u Sydneyju.

Broncu je u Tokiju osvojio Španjolac Pablo Carreno-Busta koji je u subotu sa 6-4, 6-7 (6), 6-3 pobijedio Novaka Đokovića.

gol expired Zlatno/srebrni tenisači vratili se kući s Olimpijskih igara bez Ivana Dodiga: "Ispunili smo svoj san" divider

Rusija će u Tokiju ipak osvojiti jedno zlato, jer će se u finalu mješovitih parova na suprotnim stranama mreže naći dvije ruske kombinacije: Anastasia Pavljučenkova s Andrejem Rubljovom i Jelena Vesnina s Aslanom Karacevim.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider