Napravljen je ždrijeb za inaguralni ATP Cup, na kojem će nastupiti 24 reprezentacije svijeta i Top 10 najboljih tenisača današnjice. Riječ je o novom natjecanju koje će se održati od 3. do 12. siječnja u tri autralska grada.

Hrvatska je smještena u skupinu E, zajedno s Austrijom, Argentinom i još jednom reprezentacijom čije ćemo ime doznati 13. studenog.

Turnir će se igrati u šest skupina po četiri reprezentacije, a u četvrtfinale će proći šest pobjednika i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije. Igrat će se po dva singla i jedan par, a pobjednik je dvoboja ona reprezentacija koja prva stigne do dvije pobjede.

Gradovi domaćini bit će Brisbane, Perth i Sydney, a Hrvatska će igrati u posljednje spomenutom gradu. Nakon kompletiranja natjecanja po skupinama, ATP Cup Final Eight igrat će se u Sydneyju, a sastojat će se od četvrtfinala, polufinala i finala.

Podsjetimo i da su se najbolji tenisači svijeta obvezali nastupiti na tom turniru, koji će ujedno biti zagrijavanje za prvi Grand Slam sezone - Australian Open. Igrači i reprezentacije sudionice podijelit će čak 15 milijuna eura, koliko iznosi nagradni fond. 

Prvi je nositelj Srbija, koju predvodi Novak Đoković, a u istoj skupini (A) zaigrat će još Francuska, Južna Afrika i još jedna reprezentacija, čiji ćemo identitet doznati 13. studenog. Skupinu B predvodi Španjolska Rafe Nadala, a uz nju nalaze se Japan, Gruzija i još jedna nepoznanica.

Skupinu C predvodi Švicarska Rogera Federera, koja će imati težak zadatak protiv Velike Britanije, Belgije i još jedne reprezentacije. Vjerojatno najjača jest skupina D, u kojoj su smješteni Rusija, Italija i Sjedinjene Američke Države, te još jedna reprezentacija čije ćemo ime tek saznati.

Skupinu F čine Njemačka, Grčka, Kanada i Australija.