Tenis
SPORTOVI
Tenis
jeste li i vi primijetili?

Teniske zvijezde brane Đokovića nakon debakla s Federerom: ''Nije to zaslužio, to je sad previše''

U svijetu tenisa glavna je tema pobjeda Rogera Federera nad Novakom Đokovićem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mnogi teniski zaljubljenici jučer su slavili veliku pobjedu Rogera Federera nad Novakom Đokovićem kojom je svjetskog prvaka izbacio s ATP Finalsa u Londonu. Bila je to teniska lekcija najboljeg tenisača svih vremena čovjeku koji ima životnu misiju prestići najboljeg i postati najveći.

Jasno je zašto čudesni Roger ima toliko navijača diljem svijeta. Pokazao je to i u Londonu manje od pola godine nakon onog nevjerojatnog gubitka finala Wimbledona i još jednog čudesnog preokreta Novaka Đokovića.

Stari neprijatelj kriv im za poraz

Navijače srpskog tenisača i jučer je iznervirao odnos londonske publike prema njihovu ljubimcu. Nije to nešto što primjećuju samo Đokovićevi navijači. Svakome je jasno da je publika na određenim turnirima, čak i onim najvećim poput onih u Londonu i New Yorku, izrazito negativno raspoložena kada je u pitanju srpski tenisač.

gol expired Đoković utučen napustio teren, ali onda izjavio za Federera nešto što još nikad nije divider

Upravo su takav odnos publike srpski mediji uzeli kao možda i najveći razlog onakve Đokovićeve predstave. Čini se ipak pretjeranim optužiti publiku za poraz jer Federer je odigrao fenomenalno, dok je njegov protivnik izgledao bezvoljno.

Bivše zvijezde stale u obranu

Ipak, nakon meča, mnogi su komentirali kako možda Novak nije zaslužio takav tretman londonske publike. Jedan od njih je i bivši tenisač Greg Rusedski, koji je za Amazon izjavio:

''Koga god da bodrite, morate imati neki nivo. Slavljenje kad netko pogriješi na servisu izraz je nepoštovanja. To je stvarno previše. Ušli su u toj situaciji Đokoviću u glavu. Nakon toga je opet pogriješio, pa je bio break i nakon toga ništa više nije bilo isto.

Bivša britanska tenisačica Annabel Croft također je slično razmišljala.

''Novak je veliki šampion i bilo mi ga je žao. Što još treba napraviti da zasluži poštovanje publike? Za sjajne poene dobije mlak pljesak, a slave kad napravi dvostruku pogrešku. Izgledao je izgubljeno, povukao se u sebe, nije lako kad imate protiv sebe 20 tisuća ljudi.''

gol expired Zverev optužen za varanje: Cijeli svijet je to vidio, a on se izvlači na bočicu s vodom divider

Čehinja Daniela Hantuhova u svojoj je analizi dodala:

''Skoro mi ga je došlo žao u jednom trenutku. Pa on je napravio toliko za ovaj sport. Razumijem njegovu frustraciju i zašto nije pozdravio publiku. Roger je Roger, ali Novak je Novak. To je bio izraz velikog nepoštovanja.''

Đokovića je američka i britanska publika često motivirala ovakvim ponašanjem, no čini se kako je ovaj put Federer ipak bio predobar za preokret.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider