Tenis
SPORTOVI
Tenis
WTA Washington

Donna Vekić dovršila posao i izborila polufinale

U nastavku meča Donna Vekić je nastavila u svom ritmu.

Donna Vekić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

 Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA - 44.) probila se u polufinale WTA turnira u Washingtonu, nakon što je u nastavku sinoć prekinutog četvrtfinalnog dvoboja pobijedila Poljakinju Magdu Linette (WTA - 62.) sa 6:1, 7:6 (0), a za finale će se boriti protiv Kineskinje Saisai Zheng.

Osječanka je sinoć povela sa 3:0 protiv Magde Linnette prije nego što je kiša prekinula dvoboj i otjerala tenisačice s terena. U subotnjem nastavku ništa se nije promijenilo i vrlo brzo je Donna Vekić imala prednost 6:1, 4:1. No, uslijedile su komplikacije kad je naša tenisačica trebala dovršiti posao.

Iskusna 26-godišnja Poljakinja uspjela je doći do ''breaka'' kad je Vekić servirala za pobjedu, a u desetom gemu je Linette uspjela spasiti i dvije meč-lopte (15:40). No, ono što nije uspjela napraviti prije, 22-godišnja Osječanka učinila je u savršeno odigranom ''tie-breaku'' u kojem je suparnicu ostavila bez poena.

Za mjesto u finalu Vekić će se boriti u večernjem dijelu programa, odnosno ne prije 3 sata ujutro u noći sa subote na nedjelju po srednjoeuropskom vremenu. Suparnica će joj biti Kineskinja Saisai Zheng (WTA - 85.) koja je sa 6:3, 6:1 bila bolja od Amerikanke Allie Kiick (ATP - 202.).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider