Tenis
SPORTOVI
Tenis
ima monstruozni forhend

Hrvatski tenis ima novu zvijezdu: Jana razbila 15. igračicu svijeta!

Najveću pobjedu karijere upisala je 20-godišnja Jana Fett, bivša finalistica juniorskog Australian Opena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tenisačica, 20-godišnja Jana Fett plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Tokiju. Ona je u susretu 1. kola svladala prvu nositeljicu i 15. igračicu svijeta Francuskinju Kristinu Mladenović sa 6-4, 6-3 nakon sat i pol igre.

Fett je ranije u Tokiju uspješno prošla kvalifikacije, a pobjeda protiv Mladenović najveća je u dosadašnjoj karijeri mlade Vrbovčanke s obzirom na aktualni renking protivnice. Dosada je najbolji rezultat Fett bila pobjeda protiv Mone Barthel u 1. kolu Nottinghama kada je Njemica držala 48. mjesto na WTA ljestvici.

U 2. kolu Fett će igrati protiv imenjakinje iz Slovačke Jane Cepelove.

Fett je u prvom setu čak tri puta oduzimala servis Mladenović iskorištavajući indisponiranost francuske igračice koja posljednjih mjeseci igra u vrlo lošoj formi. Mladenović je u prvoj dionici susreta napravila čak sedam dvostrukih servis-pogrešaka, a jedna je stigla i na set-loptu naše igračice. Fett je povela sa 3-0, no potom je kod 3-1 po prvi puta ispustila break prednosti. Ipak, odmah u sljedećoj igri još je jednom oduzela servis Mladenović i povela sa 4-2, samo da bi dopustila novi povratak Francuskinji u set gubitkom svog početnog udarca za 4-3. Ipak, uspjela je i treći puta ostvariti break, a to je u tom trenutku značilo i set.

Nakon osvajanja prvog seta Fett je odjurila do vodstva od 5-0 u drugom, a njezina serija osvojenih gemova stigla je do brojke sedam. Kod tog rezultata Fett je povela i sa 15-30 na servis Mladenović i stigla na dva poena od pobjede. Ipak, iskusnija Francuskinja uspjela se spasiti, a zatim je Fett pokleknula na svom servisu za meč, iako je i u gemu kod 5-1 bila na dva poena od pobjede. Kada je Mladenović osvojila i treći gem zaredom i stigla na 5-3, a Fett još jednom propustila osigurati meč-loptu, iako je i treći gem zaredom stigla na dva poena od pobjede, pojavila se opasnost od velikog preokreta. Ipak, prilikom drugog servisa za meč mlada se Vrbovčanka uspjela koncentrirati i nizom odličnih servisa i forhenda osvojiti posljednji gem bez izgubljenog poena.

Najbolji dosadašnji rezultat Fett u karijeri stigao je u siječnju ove godine kada je igrala u polufinalu WTA turnira u Hobartu. Prije malo više od tri godine Fett je igrala finale juniorskog Australian Opena, u kojem je izgubila od Ruskinje Kuličkove. Do sada je osvojila pet ITF turnira.

Za Mladenović je ovo peti uzastopni poraz u 1. kolu nekog WTA turnira.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider