Tenis
SPORTOVI
Tenis
pridružila se jani fett

Donna Vekić uvjerljivo do 2. kola Nottinghama

Ako se po jutru dan poznaje, hrvatske tenisačice mogle bi imati jako dobar travnati dio WTA sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Nottinghamu nakon što je u utorak pobijedila Amerikanku Shelby Rogers sa 6-4, 6-3.

U prvom setu obje igračice držale su svoje servise do osmog gema, kada je Vekić iskoristila prvu priliku za "break" i vodstvo 5-3. No, Amerikanka Rogers već u sljedećem gemu vratila je izgubljeni servis, ali to nije uzdrmalo Donnu Vekić. Ona je ponovno oduzela servis protivnici, te je dobila set sa 6-4.

U drugom setu sličan scenarij. Opet se prva prilika za "break" ukazala Donni Vekić i to opet u osmom gemu. Hrvatica ju je iskoristila i onda je na svoj servis, nakon 65 minuta igre, okončala meč u svoju korist.

U sljedećem kolu Donna Vekić će igrati protiv još jedne Amerikanke, Julie Boserup (87. na WTA listi), koju je dobila u dosadašnja dva susreta, ove godine u Madridu i 2015. u Linzu.

Dan ranije 2. kolo WTA turnira u Nottinghamu izborila je Vrbovčanka Jana Fett, koja je eliminirala Nijemicu Monu Barthel sa 6-3, 5-7, 7-5. Jana Fett će u 2. kolu igrati protiv pobjednice dvoboja između Australke Ashleigh Barty i Njiemice Tatjane Marije.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider