Tenis
SPORTOVI
Tenis
TO JE TO!

Veliki napredak Donne Vekić na WTA ljestvici, uskoro bi mogla doći do pozicije karijere

Najbolje rangirani hrvatski tenisač na najnovijoj ATP ljestvici objavljenoj u ponedjeljak i ovaj je tjedan Borna Ćorić, koji je ostao na 20. mjestu.

Donna Vekić (Foto: Afp)

Hrvatska tenisačica Donna Vekić, koja je jučer osvojila turnir u Monterreyu, napredovala je osam mjesta na najnovijoj WTA ljestvici, na kojoj u ponedjeljak zauzima 20. mjesto.

Vekić je bila najbolja 19., i to 2019. godine i na pravom putu je da sruši svoj osobni rekord. 

Petra Martić pala je tri mjesta na 30. poziciju, a Ana Konjuh jedno mjesto na 157. poziciju. Petra Marčinko je zahvaljujući napretku od 12 mjesta ovaj tjedan 161. tenisačica svijeta. Tara Wurth pala je 13 mjesta na 178. poziciju.

Među prvih deset tenisačica nema promjena. Prvo mjesto uvjerljivo drži Poljakinja Iga Swiatek, druga je Bjeloruskinja Aryna Sabalenka, a treća Amerikanka Jessica Pegula.

Najbolje rangirani hrvatski tenisač na najnovijoj ATP ljestvici objavljenoj u ponedjeljak i ovaj je tjedan Borna Ćorić, koji je ostao na 20. mjestu.

Marin Čilić pao je tri mjesta i sada je 24. tenisač svijeta, dok je Borna Gojo napredovao šest mjesta i popeo se do 121. pozicije. Nino Serdarušić pao je jedno mjesto na 257. poziciju.

Na vrhu nema promjena. Prvi je srpski tenisač Novak Đoković, drugi je Španjolac Carlos Alcaraz, a treći Grk Stefanos Tsitsipas.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider