Tenis
SPORTOVI
Tenis
ono kad si 100% u meču

Ostvarila najveću pobjedu karijere, a da toga nije bila ni svjesna!

Turska tenisačica Basak Eraydin nije bila ni svjesna da je upisala najveću pobjedu u svojoj karijeri...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovog tjedna na rasporedu su dva WTA teniska turnira, koji se igraju u Stuttgartu i Istanbulu. Turski grad ugostio je ponajbolje tenisačice svijeta, a za iznenađenje na početku turnira pobrinula se domaća predstavnica Basak Eraydin. On se probila kroz kvalifikacije i onda u 1. kolu izbacila 7. nositeljicu, 74. igračicu svijeta Cvetanu Pironkovu sa 6:2, 6:4. Eraydin je igračica koja u pravilu igra ITF turnire, a njezin trenutni renking glasi 257. mjesto.

Eraydin je upisala prvu ovosezonsku pobjedu na WTA Touru, a da toga barem pola minute nije bila ni svjesna. Nakon što je dobila poen s kojim je zadržala svoj servis za pobjedu 6:4, Turkinja se okrenula prema sakupljaču loptica i tražila ručnik. Pironkova je već bila na mreži, čekala da Eraydin dođe na rukovanje, no turska predstavnica se koncentrirala za nastavak meča. Kada je shvatila da je pobijedila, njezin osmijeh bio je neodoljivo iskren i govorio je više od 1000 riječi.

Slična stvar dogodila se i najboljem tenisaču svih vremena Rogeru Federeru 2014. godine u Halleu. Federer je dobio poen protiv Nishikorija u tie-breaku za slavlje 7:4, no umjesto da ostane na mreži i pričeka Japanca da se rukuju, okrenuo je leđa i išao po ručnik.

Te dvije reakcije samo su dokaz koliko su njih dvoje zapravo bili fokusirani na sami poen, na igru, odnosno da uopće nisu razmišljali o rezultatu, već o tome kako dobiti idući poen.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider