Tenis
SPORTOVI
Tenis
Naprijed naši!

Ždrijeb Wimbledona: Hrvatica ide na prvu tenisačicu svijeta, evo protiv koga kreću Čilić i Ćorić

Održan je ždrijeb trećeg Grand Slam turnira sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tenisačica Jana Fett koja se u glavni turnir Wimbledona probila kroz kvalifikacije igrat će u 1. kolu protiv prve tenisačice svijeta Poljakinje Ige Swiatek, odlučeno je na ždrijebu trećeg Grand Slam turnira sezone.

Tešku protivnicu dobila je i Donna Vekić, koja će igrati protiv osme nositeljice Amerikanke Jessice Pegule. Bit će to njihov prvi međusobni dvoboj.

Petra Martić također je dobila Amerikanku za protivnicu u 1. kolu, i to 37. tenisačicu svijeta Shelby Rogers. Martić je dva najbolja rezultata u Wimbledonu ostvarila 2017. i 2019. kada je stigla do četvrtog kola.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u prvom kolu ide na 52. igrača svijeta Amerikanca Mackenzieja McDonalda. S njim je jednom igrao i slavio na Australian Openu 2019.

Borna Ćorić igrat će protiv 12. nositelja Argentinca Diega Schwartzmana. Bit će to njihov peti međusobni dvoboj, a zasad je rezultat u pobjedama izjednačen 2-2.

Branitelj naslova u Wimbledonu Novak Đoković svoj pohod na 21. Grand Slam naslov počet će protiv Južnokorejca Kwon Soon-woo, dok drugi nositelj Rafael Nadal u prvom kolu ide na Argentinca Francisca Cerundola, 42. igrača svijeta.

Mlada španjolska zvijezda u usponu i peti nositelj Carlos Alcaraz na startu će se sučeliti sa Nijemcem Jan-Lennardom Struffom.

Gledajući dalje u ždrijeb, ako budu uspješni, u četvrtfinalu bi se mogli susresti Đoković i Alcaraz, te Nadal i Kanađanin Felix Auger-Aliassime.

Serena Williams, koja zbog ozljede nije odigrala pojedinačni meč godinu dana, u borbu za 24. Grand Slam naslov kreće protiv Francuskinje Harmony Tan, 113. na WTA listi. Ako ju prođe čeka ju Sara Sorribes Tormo, a u trećem kolu prošlogodišnja finalistica Karolina Pliškova.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider