Tenis
SPORTOVI
Tenis
teži put...

Vekić izvukla najteži ždrijeb u Wimbledonu, Martić već u 2. kolu na drugu igračicu svijeta!

Djevojke nisu imale previše sreće u ždrijebu kada je Wimbledon u pitanju.

Donna Vekić servira na Wimbledonu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Petra Martić, koja je prošle godine stigla do 4. kola Wimbledona, na startu ovogodišnjeg izdanja ide na Ruskinju Jekaterinu Makarovu (36. na WTA listi). Ukoliko Martić prođe u drugo kolu tamo bi ju vjerojatno čekala 2. nositeljica Dankinja Caroline Wozniacki.

Donna Vekić ima najtežu protivnicu u prvom kolu, Amerikanku Sloane Stephens, koja je nedavno u poražena u finalu Roland Garrosa. Dosad su igrale samo jednom, 2016. u Strasbourgu, i tada je slavila Stephens.

Za 20-godišnju Anu Konjuh dosadašnji dio sezone obilježen je oporavkom od ozljede lakta. Prošle godine Konjuh je stigla do 4. kola Wimbledona, a ove u prvom kolu ide 18-godišnju Amerikanku Claire Liu (238. na WTA listi).

Prvi puta u glavnom ždrijebu Wimbledona igrat će 21-godišnja Jana Fett, a u prvom kolu protivnica joj je 14. nositeljica Ruskinja Darija Kasatkina, koja je ove godine ostvarila najveći uspjeh na Grand Slam turnirima plasiravši se u četvrtfinale Roland Garrosa.

Prva tenisačica svijeta Simona Halep u prvom kolu ide na Japanku Kurumi Naru (91. na WTA listi), a braniteljica naslova Španjolka Garbine Muguruza igrat će protiv Britanke Naomi Broady (138. na WTA listi).

Sedmerostruka osvajačica Wimbledona Serena Williams, koja je prošle godine rodila kčer, sučelit će se sa Nizozemkom Arantxom Rus.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider