Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo!

Mektić i Pavić u četvrtfinalu Wimbledona, Dodig odustao od nastupa

Drugi nositelji tamo čekaju pobjednike dvoboja u kojem će se za četvrtfinale boriti Britanci Jonny O'Mara i Ken Skupski protiv Nijemaca Kevina Krawietza i Andreasa Miesa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nikola Mektić i Mate Pavić nastavili su svoju pobjedničku seriju na travi u ovoj sezoni, a svladavši britanko-finski par Lloyd Glasspool - Harri Heliovaara sa 6:4, 7:6 (6), 4:6, 2:6, 6:3 nakon tri sata i 13 minuta borbe došli su do četvrtfinala Wimbledona.

Braniteljima prošlogodišnjeg naslova na trećem Grand Slam turniru u sezoni ovo je 11. uzastopna pobjeda na travi u ovoj sezoni te deveta zaredom u All England Clubu.

Bio je ovo drugi sraz Mektića i Pavića s Glasspoolom i Heliovaarom u zadnja dva tjedan, a pokazao se jednako napetim kao što je bio i onaj koji su odigrali u finalu turnira u Queen's Clubu, gdje je hrvatski par slavio sa 3:6, 7:6 (3), 10:6.

Branitelji naslova su bolje počeli meč. "Break" u sedmom gemu donio im je prvi set, dok su drugi osvojili u "tie-breaku". Unatoč velikom zaostatku, Glasspool i Heliovaara se nisu predali. U trećem setu su došli do prvog "breaka" i to im je bilo dovoljno da meč odvedu u četvrti set, a u njemu su još dvaput oduzimali servise hrvatskoj kombinaciji.

Početak seta pripao je Mektiću i Paviću koji su poveli sa 4:1. Ipak, u sedmom gemu su Glasspool i Heliovaara slomili Pavićev servis, ali njihova radost nije dugo trajala. Mektić i Pavić su uzvratili u sljedećem gemu oduzevši servis Fincu, da bi kod servisa za meč hrvatski tenisači izgubili samo jedan poen i probili se među osam najboljih parova u Wimbledonu.

Drugi nositelji tamo čekaju pobjednike dvoboja u kojem će se za četvrtfinale boriti Britanci Jonny O'Mara i Ken Skupski protiv Nijemaca Kevina Krawietza i Andreasa Miesa.

Mate Pavić je u nedjelju trebao još jednom na teren u konkurenciji mješovitih parova, ali dvoboj u kojem su on i Indijka Sania Mirza trebali igrati protiv Ivana Dodiga i Tajvanke Latishe Chan neće biti odigran. Naime, Ivan Dodig je odustao od nastupa, baš kao što je to morao učiniti i u konkurenciji muških parova s Austinom Krajicekom, pa su Francuzi Mahut i Roger-Vasselin prošli u četvrtfinale bez borbe.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider