Tenis
SPORTOVI
Tenis
Imala i meč loptu

Nevjerojatan poraz iskusne hrvatske tenisačice: Ispustila 5:0 u trećem setu

Mirjana Lučić-Baroni izgubila je dvoboj 1. kola Wimbledona od Njemice Carine Witthoeft sa 3-6, 7-5, 6-8.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni izgubila je dvoboj 1. kola Wimbledona od Njemice Carine Witthoeft sa 3-6, 7-5, 6-8 nakon dva sata i 12 minuta igre, a 35-godišnja Makaranka propustila je vodstvo od 5-0 uz meč-loptu u trećem setu.

Witthoeft je dobila prvi set zahvaljujući "breaku" u četvrtoj igri te dionice, a nakon što je oduzela servis našoj veteranki za prednost od 3-2 u drugom činilo se kako se nalazi u dobitnoj poziciji. No, Lučić-Baroni je odmah u sljedećoj igri vratila izgubljeni servis, potom kod svog vodstva 5-4 propustila tri vezane set-lopte, no ipak je uspjela riješiti drugi set u svoju korist sa 7-5 iskoristivši ukupno svoju petu set-loptu.

Kako je završila drugi, tako je Lučić-Baroni započela i treći set, s dva "breaka" je stigla do prednosti od 5-0, a u šestoj je igri na servis Njemice stigla i do meč-lopte. No, nakon što ju nije iskoristila, krenuo je nevjerojatni povratak Witthoeft koja je stigla do 5-5.

Ipak, tada je Lučić-Baroni uspjela zadržati servis, a kod vodstva 6-5 stići na dva poena do pobjede povevši sa 0-30 na servis Witthoeft. Ipak, nije stigla do nove meč-lopte, a Njemica je nakon poravnanja na 6-6 oduzela još jednom servis Lučić-Baroni, te kod servisa za meč spasila "break-loptu"naše igračice prije no što je uspjela kompletirati veliki povratak.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider