Tenis
SPORTOVI
Tenis
išao prema pobjedi

Wimbledon: Kiša zaustavila Čilića pri vodstvu protiv Argentinca

Čilić će svoj meč nastaviti u četvrtak.

Marin Čilić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Susret 2. kola Wimbledona između najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića i Argentinca Guida Pelle prekinut je zbog kiše pri rezultatu 6:3, 6:1, 3:4 u korist Čilića te će biti nastavljen u četvrtak.

Susret Čilića i Pelle u srijedu tri puta je prekidala kiša, a nakon posljednjeg prekida, oko 20.40 sati po lokalnom vremenu, odlučeno je kako će on biti završen u četvrtak.

Prošlogodišnji finalist najvećeg svjetskog teniskog turnira Čilić odlično je krenuo u dvoboj, odmah na startu oduzeo servis Pelli, poveo sa 3:0 i tu prednost lakoćom pretvorio u osvajanje prvoga seta sa 6:3.

Odmah početkom drugog seta Čilić je još jednom oduzeo servis Pelli, a kada je to napravio i treći put za vodstvo od 4:1 došlo je do prvog kišnog prekida koji je potrajao oko pola sata. Po povratku na teren, Čilić je osvojio još tri uzastopna gema kojima je dobio drugi set sa 6:1 i poveo u trećem setu sa 1:0.

Nažalost, taj drugi boravak na terenu potrajao je samo 20-ak minuta da bi kod vodstva Čilića od 3:2 kiša još jednom prekinula dvoboj. Zbog forsiranja da se susret završi prije no što padne mrak, igrači su se nakon 30-minutne stanke vratili na teren.

Ipak, lagana kišica držala je igrače pored igrališta više od 20 minuta da bi se zatim po već skliskom terenu odigrala samo dva gema prije novog prekida. Oba ta gema osvojio je Pella koji je kod rezultata 3:3 po prvi put u susretu oduzeo servis Čiliću. Naš je igrač u toj igri napravio jedine dvije dvostruke servis pogreške, a usto se na "break-loptu" Pelle i poskliznuo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider