Tenis
SPORTOVI
Tenis
40 pogrešaka

Wimbledon, juniorke: Ana Konjuh bez finala

Ana Konjuh, druga juniorka svijeta, nije se uspjela plasirati u finale juniorskog dijela Wimbledona. Bolja od 15-godišnje Dubrovčanke bila je gotovo dvije godine starija Amerikanka Taylor Townsend 2-6, 7-6(4), 7-5…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neforsirane pogreške odvele su Anu Konjuh u poraz. Napravila ih je 40, sedam više od suparnice, od toga tri u zadnjem gemu meča, kada je drugi puta servirala za ostanak u dvoboju. Na kraju nije pomoglo što je Ana Konjuh zabila 12 asova, a Townsend samo dva, što je naša tenisačica imala tri izravna poena više (34-31). Konjuh je bila puno bolja igračica u prvom setu, ali u preostala dva, u kojima se igralo ravnopravno, Townsend je pokazala veću mirnoću i bolje je odigrala one najvažnije poene…

Dubrovčanka je odlično otvorila meč. U prvom setu je izvrsno servirala i s dva breaka, za 3-1 i 6-2, stigla do prednosti. No, u drugom setu je korpulentna Amerikanka zaigrala agresivnije i preciznije, počela je bolje i servirati, pa se razvila puno ravnopravnija borba.

Townsend je oduzela servis našoj tenisačici u sedmom gemu, a u devetom je opet imala šansu za break, ali nije iskoristila set-loptu pri vodstvu 5-3. Ana Konjuh je u idućem gemu napravila break i poravnala na 5-5. U tie-breaku je Hrvatica povela s 2-1 uz prednost mini-breaka koju je odmah izgubila, a pri zaostatku 4-3 je promašila jednu relativno laganu loptu iz sredine terena, što ju je na kraju koštalo gubitka seta.

U prvom gemu trećeg seta je Konjuh propustila jednu break-loptu, ali je u četvrtom i spasila jednu. Kod 3-3 je Konjuh imala novu šansu, 0-30, ali do break-lopte nije stigla. Na kraju je vrlo loše odigrala gem kod 5-6 i ostala je bez finala.

Bio je ovo drugi susret ove dvije tenisačice. U prvom, odigranom na Orange Bowlu krajem prošle godine, Ana Konjuh je na putu ka osvajanju naslova svladala Townsend u polufinalu u tri seta. Tada je Konjuh u četvrtfinalu pobijedila i trenutno prvu juniorku svijeta i prvu nositeljicu Wimbledona, Švicarku Belindu Bencic u četvrtfinalu, također u jedinom dosadašnjem meču ove dvije igračice.

Townsend će za finale Wimbledona igrati upravo protiv Belinde Bencic, koja je u drugom polufinalu pobijedila 15. nositeljicu, Amerikanku Louisu Chirico 6-0, 6-3.

Ana Konjuh je, podsjetimo, ove godine osvojila Australian Open u pojedinačnoj konkurenciji i u parovima, dok je u Roland Garrosu u obje konkurencije igrala u polufinalu.

U finalu juniora igrat će nepostavljeni Korejac Hyeon Chung i šesti nositelj, Talijan Gianluigi Quinzi.

Hyeon Chung, koji je u četvrtfinalu zaustavio našeg Bornu Ćorića, u polufinalu je bio bolji od Nijemca Maximiliana Marterera 6-7(5), 6-1, 6-3, dok je Quinzi svladao petog nositelja, Britanca Kylea Edmunda 6-4, 6-4.(TS)

Wimbledon, juniorke, polufinale:

Bencic (1) – Chirico (15) 6-0, 6-3
Townsend (5) – Konjuh (2) 2-6, 7-6(4), 7-5
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider