Tenis
SPORTOVI
Tenis
tri sata čekao break-loptu!

Div sa Šalate zaustavljen u Wimbledonu: Omaleni Talijan izludio Karlovića

Ivo Karlović nije uspio proći drugu prepreku u Wimbledonu.

Ivo Karlović zaustavljen u Wimbledonu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u 3. kolo Wimbledona nakon što je u dvoboju 2. kola izgubio od Talijana Thomasa Fabbiana sa 3-6, 7-6 (6), 3-6, 7-6 (4), 4-6.

Fabbiano je tako upisao i drugu pobjedu rezultatom 3-2 pošto je i u prvom kolu nakon pet setova pobijedio Grka Stefanosa Tsitsipasa ponovivši rezultat iz prošle godine kada je također dogurao do trećeg kola.

Dvoboj između 30-godišnjeg Talijana, trenutačno 89. tenisača svijeta i 10 godina starijeg i devet mjesta bolje rangiranog Karlovića trajao je tri sata i 11 minuta tijekom kojih je naš tenisač imao samo jednu break loptu koju nije uspio iskoristiti.

Fabbiano koristio sve slabe gemove Diva sa Šalate

Talijanski tenisač, koji je 38 centimetara niži od Karlovića, dobio je prvi set sa 6-3, a ključnim se pokazao osmi gem u kojem je 30-godišnji Fabbiano načinio break za vodstvo 5-3, a zatim obranio svoj servis za vodstvo 1-0 u setovima.

Karlović je uzvratio u drugom setu koji je razriješen u trinaestoj igri. Prije toga Talijan je u sedmoj igri imao dvije break lopte, no Karlović ih je spasio i odvukao set u 'tie break'. Fabbiano je poveo 2-0 uz 'mini break', no hrvatski tenisač je okrenuo rezultat s tri gema u nizu. Talijan je pri vodstvu 6-5 imao set loptu, no 'doktor Ivo' je s nova tri poena u nizu dobio set.

Unatoč gubitku drugog seta, Fabbiano je odmah na početku treće dionice poveo 3-0, zadržao prednost do kraja i dobio treći set 6-3.

U četvrtom setu vidjeli smo reprizu drugog seta. Obojica su držala svoj servis te se ponovo ušlo u 13. igru. Tie-break nije dobro počeo za našeg igrača, Fabbiano je odmah napravio mini-break i poveo sa 3-0. međutim, Karlović se nije predavao, stigao je do 3-3, a potom pri vodstvu 5-4 napravio dva 'mini breaka' za 7-4 i 2-2 u setovima.

Karlović do prve break-lopte nakon 53 odigrana gema!

U petom setu Karlović je napokon stigao do break lopte i to u petom gemu pri rezultatu 4-4. Bila je to prva break lopta za Karlovića nakon 53 odigrana gema. Nažalost, Fabbiano je sjajno reagirao i bekendom 'počistio' crtu spasivši s od izgubljenog servisa.

Nažalost, već u idućem gemu Talijan je stigao do tri meč lopte, Karlović je dvije spasio as servisima, ali ne i treću.

"Divu sa Šalate" je to bio čak 15. nastup u Wimbledonu, a na travi All England Cluba je debitirao 2003. godine stigavši do trećeg kola. Najbolji plasman u Wimbledonu je zabilježio 2009. kada je ispao u četvrtfinalu od kasnijeg pobjednika Švicarca Rogera Federera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider