Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sedma uzastopna pobjeda

Wimbledon: Dodig i Chan u četvrtfinalu, Pavić i Dabrowski propustili meč-loptu

Ivan Dodig i tajvanska tenisačica Latisha Chan ostvarili su sedmu uzastopnu pobjedu na Grand Slam turnirima te se plasirali u četvrtfinale ždrijeba mješovitih parova u Wimbledonu, a na korak do tog cilja ostali su Mate Pavić i Kanađanka Gabriela Dabrowski.

Ivan Dodig i Latisha Chan (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dodig i Chan su za plasman u četvrtfinale pobijedili Slovenku Andreju Klepač i Francuza Edourda Roger-Vasselina sa 2-6, 6-3, 6-4 s time da su u trećem setu vodili sa 5-0, a slovensko-francuska kombinacija je imala 'break-loptu' za izjednačenje na 5-5. Ipak, dvostruki pobjednici Roland Garrosa su se izvukli i iskoristili četvrtu meč-loptu nakon 109 minuta igre.

Dodiga i Chan u četvrtfinalu čeka britanska kombinacija Eden Silva i Evan Hoyt.

Mate Pavić i Gabriela Dabrowski su u odlučujućem setu spasili meč-loptu kod zaostatka 5-6, a onda pri vodstvu 10-9 propustili priliku za pobjedu kad je Splićanin promašio relativno jednostavan volej. Do ''tie-breaka'' su Pavić i Dabrowski spasili još šest ''break-lopti'', a u odlučujućem gemu, koji je u Wimbledonu uveden ove godine pri rezultatu 12-12, propustili su vodstvo 4-2. Siegemund i Sitak su od posljednjih šest poena osvojili pet i prošli u četvrtfinale pobjedom 5-7, 7-6 (5), 13-12 (5).

WIMBLEDON, mješoviti parovi - 3. kolo

IVAN DODIG/Latisha Chan (HRV-Tjv/8) - Edouard Roger-Vasselin/Andreja Klepač (Fra-Slo/11) 2-6, 6-3, 6-4
Artem Sitak/Laura Siegemund (NZ-Njem) - MATE PAVIĆ/Gabriela Dabrowski (HRV-Ka

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider