Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Tenis
hrvati haraju londonom

Konjuh kreirala veliko iznenađenje, Čilić moćno do 4. kola Wimbledona!

Sjajan dan za hrvatske tenisače na trećeg Grand Slam turniru sezone Wimbledonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Čilić plasirao se u 4. kolo Wimbledona još jednom uvjerljivom pobjedom u tri seta. Čilić je sa 6:4, 7:6, 6:4 bio bolji od Amerikanca Stevea Johnsona. Hrvatski tenisač je do drugog wimbledonskog tjedna stigao bez izgubljenog seta, a ovo mu je bila treća pobjeda nad Johnsonom u isto toliko dvoboja.

Međugorac je u prvom setu bio neumoljiv, te je ostavio Johnsona bez prilike za break, dok je jedini break ostvario u 10. gemu, dovoljan za osvajanje prve dionice rezultatom 6:4. U drugom je rano stigao do breaka i uvjerljivo držao servis do 5:3, no onda je Amerikanac stigao do prve break-lopte u meču i odmah prvog breaka. Međutim Čilić je zadržao smirenost i uvjerljivo slavio u tie-breaku.

Amerikanac je treći set otvorio breakom i poveo s 2:0, no onda je Čilić nanizao četiri gema zaredom i tu je priči bio kraj. Marin će u 4. kolu igrati protiv Španjolca Roberta Bautiste Aguta, koji je s 3:1 u setovima bio bolji od Japanca Keija Nishikorija.

Marin je protiv Španjolca ostvario dvije pobjede u finalima ATP turnira u Moskvi (2014. i 2015.), a Bautista Agut je slavio prošle godine u dvoboju 3. kola na Australian Openu. Španjolac nikada u karijeri nije prošao osminu finala na Grand Slam turnirima, a Čilić će pokušati četvrtu godinu zaredom izboriti mjesto među osmoricom najboljih u Wimbledonu.

Mlada Dubrovčanka Ana Konjuh plasirala se u 4. kolo nakon pobjede nad 9. nositeljicom Dominikom Cibulkovom 7:6, 3:6, 6:2. Konjuh je kreirala čudesan preokret u prvom setu kada s 1:5 došla do 5:5, te kod 5:6 spasila set-loptu i odvela prvi dionicu u tie-break, u kojem je uvjerljivo slavila sa 7:3.

U drugom je setu Cibulkova zaigrala bolje i uzela dionicu rezultatom 6:3, no to ni najmanje nije poremetilo "planove" naše igračice. Furiozno je otovorila odlučujući set i povela s 4:0, a potom kod 5:2 prvi put servirala za meč.

Slovakinja je nakon toga vratila jedan break i potom zadržala svoj servis za 5:4, no Konjuh uz nekoliko sjajnih prvih servisa i malu pomoć Cibulkove osvaja meč!

Konjuh je po prvi puta izborila drugi tjedan na Wimbledonu, a u 4. kolu će igrati protiv Venus Williams koja je sa 7:6, 6:4 pobijedila Japanku Naomi Osaku. Venus je inače peterostruka pobjednica Wimbledona, koja je gotovo dvostruko starija od naše Dubovčanke (37-19).

Ani je ovo bila treća pobjeda nad Top 10 igračicom, nakon što je već slavila protiv Agnieszke Radwanske i Johanne Konte.

WIMBLEDON, tenisači - 3. kolo

Gilles Muller (Luk/16) - Aljaž Bedene (VB) 7-6 (4), 7-5, 6-4

Roberto Bautista Agut (Špa/18) - Kei Nishikori (Jap/9) 6-4, 7-6 (3), 3-6, 6-3

MARIN ČILIĆ (HRV/7) - Steve Johnson (SAD/26) 6-4, 7-6 (3), 6-4

WIMBLEDON, tenisačice - 3. kolo

ANA KONJUH (HRV/27) - Dominika Cibulkova (Slk) 7-6 (3), 3-6, 6-4

Caroline Garcia (Fra/21) - Madison Brengle (SAD) 6-4, 6-3

Victoria Azarenka (Bje) - Heather Watson (VB) 3-6, 6-1, 6-4

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider